Underlayment tot aan gevelsteen of stukje openlaten

Zwiele

  • #1
Goedemorgen,

Wij zijn bezig met het platdak van onze bijkeuken. Nu vroeg ik mij af of het underlayment 18mm tegen de gevelstenen aan gelegd mag worden of dat er toch iets van een opening ertussen moet zitten. De reden dat ik dit vraag is dat de gevelstenen mogelijk vochtig worden aan de buitenkant en dit doortrekt naar de underlayment, waardoor het underlayment ook vochtig zal worden op termijn. Als er bijv. een opening van bijv. 1cm tussen de underlayment en gevelsteen blijft, zal er geen vocht door kunnen trekken. Of zie ik dit verkeerd?

Bijgaand een stukje van de tekening waarbij de opbouw van onder naar boven als volgt is:

Balklaag
Underlayment zie blauw pijltje
Isolatie
EDPM/Bitumen

Dus eigenlijk contreet de vraag, is het nodig om een opening tussen de underlayment en gevelstenen te laten of kan het underlayment gewoon tegen de gevelstenen aan gemonteerd worden?

Alvast bedankt!

Groet,

Michiel

underlayment.PNG
 

Sander 1972

  • #2
Je eerste rij platen leg los tegen elkaar en vervolgens leg je ze recht in lijn. Zet tegen de muurkant een streep op de plaat waar een balk zit.
Als de platen goed recht met de kopse kant gesloten hebt liggen tegen elkaar. Dan schroef je ze vast. En als er een kleine kier bij de gevel zit negeren die is dan niet recht en wordt opgelost door je isolatie.

Als je gaat purren dan brand vrij gebruiken
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu