Dakdoorvoer van CV waterdicht maken

Klaas N

  • #1
Goededag, Het dakdoorvoer moet verhoogd en vernieuwd worden i.v.m. nieuw aangebrachte isolatie op een plat dak. Het is mij alleen even onduidelijk hoe alles waterdicht gemaakt moet worden? De rookafvoer buis gaat door het dak heen, door een plakplaat, de dakdekker zal rondom de plakplaat alles afbranden. Alleen zie ik een hele kleine naad tussen de plakplaat en de PP rookafvoerbuis aan de bovenkant. Mis ik iets?

Ik heb even een schets gemaakt. Rood is de plakplaat. Vanuit een adaptor (waar de 2x 80mm buizen voor de CV is aangesloten) gaat de rookgasafvoer buis door het beton en langs de isolatie heen, vanuit daar door de plakplaat naar buiten. Blauw is de aangegeven kleine naad dus dit is tussen de buis en plakplaat. Uiteraard gaat hier water naar binnen kunnen druppelen.
dak.jpg
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
De buis bovendaks behoort over de opstaande rand van de plakplaat te schuiven.
Hoe zat het eerst?
 

Klaas N

  • #3
@Rola bedankt voor je bericht. Het was eerst van aluminium maar door de vorige bewoners mee gesjoemeld, was toen ook niet lekvrij (condens/lekkage plekken), dus ik wil alles gelijk goed aanpakken.

Het gaat om zo'n setje:
Het donkere bovenste gedeelte van de rookafvoerbuis zou over de rand van de plakplaat moeten schuiven? Iets doe ik dan verkeerd.
rookgas-set-plat-dak.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu