Dakdoorvoer dichtmaken plat dak

De_hullu

  • #1
Ik ga mijn enkelwandige garage isoleren die vast zit aan het huis. Muur gaat lukken. Er zitten echter 2 afvoeren door het plat dak heen. De ene was van de afzuigkap, maar die is overbodig door een recirculaire afzuigkap en de ander is voor de ontluchting waarschijnlijk. Het bitumen plat dak ga ik vanaf de binnenzijde isoleren met steenwolplaten met daarover dampremmende folie. Nu wat te doen met die 2 gaten? Ik wil de pijpen op het dak niet verwijderen , dus alleen dichtmaken vanaf de onderkant. Een paar foto’s van hoe het nu is bijgevoegd. Afvoeren zijn nu dichtgemaakt met speciedeksels maar dat zal niet de manier zijn denk ik. Thanks voor jullie info alvast! Gr. Johnny

IMG_4235.jpeg IMG_4234.jpeg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
De_hullu schreef:
Afvoeren zijn nu dichtgemaakt met speciedeksels maar dat zal niet de manier zijn denk ik.
Prima maar maar misschien iets meer paswerk.
Wat opvalt is dat het dakbeschot van de linker foto iets anders gekleurd is.
 

De_hullu

  • #3
O, maar ik kan dit wel laten zitten dan? Ook die met dat stuk pijp er nog door aan de binnenkant of moet die af tot die plaat? Verschil foto’s heeft te maken met het licht. De ene zit in het donkere hoekje, de ander zit vlakbij de TL, vandaar. Zijn groene platen: spaanplaat ofzo?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Je kan het laten zitten en de pijpen in de isolatie werken. De metalenbuis, steekt nogal ver naar onderen daar zou je een schijf steenwol ik kunnen leggen en de deksel er weer op doen.
 

De_hullu

  • #5
Top! Dankjewel! Ik ga er mee aan de slag!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu