Isoleren schuin dak zonder dakbeschot

harvik

 • #1
Goedemorgen,
Initieel wilde ik ons dak isoleren met PIR platen, na wat onderzoek op het forum ben ik er achter gekomen dat dit zeer slecht is voor geluidsisolatie. Aangezien we aan de grote weg wonen en het schuin dak al in de slaapkamer op de eerste verdieping begint heb ik uiteindelijk gekozen voor 120mm glaswol. Vanaf de eerste verdieping (slaapkamer) is al schuin pannendak zonder dakbeschot met een groene folie. Mijn vraag: is dit dampopen folie? Krijgen we aangezien we geen dakbeschot hebben geen vochtproblemen met de volgende opbouw: Dakpannen -> pannenlatten -> ?folie? -> dakconstructie-> 120mm glaswol direct tegen folie -> damp remmende folie -> gipsplaten -> stucwerk.
Alvast bedankt!
IMG_20210920_201739.jpg
IMG_20210915_164531.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Impie

  • #2
  Of het een dampopen folie is, kun je doorgaans makkelijk zelf testen door het tegen je mond te duwen en er doorheen te blazen. Komt er lucht doorheen, dan is het dampopen - anders is het dampdicht.
   
  • Like
  Waarderingen: harvik

  harvik

  • #3
  Bedankt voor de info! Lijkt geen lucht door heen te komen, echter is het doek niet afgetapet of iets dergelijks. Het ziet er niet damp dicht uit zo?

  IMG_20210923_204658.jpg
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu