Dak en wanden voor Overkapping van Douglas hout

Bartvandegroes

  • #1
Hallo allemaal,

ik ben een overkapping van Douglashout aan het maken. Nu heb ik sponningplanken van 20cm breed en 2cm dik waarmee ik het platte dak wil maken. Op deze planken komt uiteindelijk de EPDM daklaag i.c.m een opstaande rand. Tevens wil ik enkele wanden van de overkapping dichtmaken met Douglas Rabat- delen. Alle planken en Rabatdelen zijn droog.
Nu is mijn vraag of ik de planken en Rabat- delen strak tegen elkaar kan monteren of dat ik ruimte tussen de planken en Rabat- delen moet laten bij montage? Zo ja, wat dient de ruimte te zijn? Graag hoor ik van jullie

Mvg Bart
 

Ronnie1971

  • #2
Ik heb ook sponningplanken gebruikt en alles strak tegen elkaar vast geschroefd. Door de weersinvloeden zal het wel wat gaan werken
 

Bartvandegroes

  • #3
Hallo Ronnie,

ziet er netjes uit. Ik maak het ook op deze manier. Werken mag het natuurlijk, vandaar ook de sponningplanken. Maar ik wil natuurlijk niet dat er dadelijk iets kapot gedrukt door het uitzetten/krimpen van het hout. Toevallig ook ervaring met rabatdelen?

Groeten Bart
 

Ronnie1971

  • #4
Hallo bart
Rabbat delen (potdekselen ) heb ik tegen de schuur gemaakt. Daar heb ik geimpregneerde planken voor gebruikt en zwart gemaakt.

 

Bartvandegroes

  • #5
Iemand anders nog tips?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Wat is precies je vraag? Er komen toch geen houten delen én rabat tegen de wanden?
 

Bartvandegroes

  • #7
Zoals bij mijn voorgaande bericht aangegeven zijn de sponning planken bedoeld voor het dak en zijn de rabatdelen bedoeld voor de wanden.

Mvg Bart
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #8
En of daar dan ruimte tussen moet. Dat maakt voor het uitzetten niet uit, het is een hoek, dus het kan meerdere kanten op bewegen.

 

Bartvandegroes

  • #9
Hallo IJkenhout,

je begrijpt me niet helemaal geloof ik. Heb betreft dezelfde situatie als waar Ronnie de eerdere foto's van stuurt. Ik bedoel of de rabatdelen van de wanden strak op elkaar gemonteerd mogen worden en of de sponningplanken van het platte dak strak tegen elkaar aangelegd mogen worden of dat hier bij montage ruimte tussen gelaten moet worden.

Groeten Bart
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu