Daikin warmtepomp sterk wisselende flow

Boomwortel

  • #21
Afgelopen week is de desinfectie gewoon prima uitgevoerd. Ik denk dat de week ervoor per ongeluk wat warm water was getapt tijdens de desinfectie.

Het opendraaien van de bypass heeft daar dus geen invloed op gehad.

Kan iemand mij vertellen wat het opendraaien van zo'n bypass nog meer voor effect kan hebben? Wat wordt er eigenlijk gebypassed? Is dat het buffervat of hoe werkt dit precies?

Mijn probleem met die sterk wisselende flow is iig (gelukkig) verholpen door hem wat open te draaien :-)
 

Boomwortel

  • #22
Nieuw inzicht. Volgens mij is die bypass aangebracht om het buffervat wel of niet mee te laten doen.

Dus als je hem opendraait (wat ik gedaan heb) dan zorg je ervoor dat de flow juist niet over het buffervat gaat. Dit heeft er dan weer voor gezorgd dat die sterk wisselende flow is verholpen. Dit zal vast logisch zijn?

Ik denk dus dat mijn systeem nu veel minder tot geen gebruik meer maakt van dat buffervat doordat ik de bypass veel verder heb opengedraaid.

Kan dat kwaad? Bijvoorbeeld bij defrosten?
 

Sander 1972

  • #23
Een fabrikant moet je daar niet mee lastig vallen.

Heb hier ook zo'n pomp de hele wijk heeft er een. Zijn nu ongeveer 9 jaar oud, maar de fabrikant weet vaak ook niet wat het voor storing is. Hier aan de overkant heeft er laatst 1 3 maanden zonder verwarming gezeten.

Konden het niet vinden. Laatst was hier een filter door gerrot. En heel vaak andere storingen en ze zijn hier voor regelmatig geweest.
Kort gezegd begin nooit aan zo'n warmte pomp
 

Boomwortel

  • #24
Dit antwoord lijkt me niet relevant voor de vraag die ik stelde.
 

Sander 1972

  • #25
Reageerde op Ronny

Dat het voor jou niet relevant is betwijvel ik. Ding moet om goed ingeregeld te worden aan de laptop. En die heeft de fabrikant, de loodgieter die hier komt heeft die niet. En bij dat bedrijf zijn ze niet echt heel meewerkend. Heb hier al zat meegemaakt. Verdamper ingevroren door kapotte sensor, filter dus door gerrot aan de overkant gruis in het filter meerdere kapotte kleppen.......
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #26
Klink mij eerder als een onderhoudsdingetje.
En een defect sensor, is ook bij andere energievoorzieningen niet vreemd.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu