Daalderop combifort2 24/50 enkel als boiler laten functioneren

lukva

  • #1
Vraagje
we hebben een combifort2 24/50 en willen eigenlijk enkel dat het water verwarmd wordt voor een boiler.
De cv-verwarming gebruiken we niet meer (alles vervangen door warmtepompen).

Gezien de combifort blijkbaar steeds warm water klaar houdt, willen we daar van af. We hebben nu zo gewerkt dat de gasketel volledig uitgezet wordt na 12 min (stroom uitgezet via slimme contactdoos).Maar daardoor worden wel de buizen voor verwarming ook mee verwarmd. We willen dit niet meer.

a) ideaal is als we het warmen van water voor de cv-gebruik gewoon kunnen uitzetten. Maar ik vind dit niet direct in de handleiding? Kan het wel met dit toestel.

b) andere oplossing is een kraan te laten zetten op de buis voor warm water dat gebruikt wordt voor radiatoren. maar die... lijkt er al op te staan

In de bijgaande foto de gasketel. Ik vermoed dat de 2 buizen waar ik nu boiler op plaatste dienen voor sanitair warmwater (douche / afwas)
De andere 2 buizen links voor de verwarming. ALs ik die volg zie ik 2 handels staan a op de buis die uit het rode kwam en b voor de blauwe. Is het een idee om die gewoon af te sluiten?
De thermo van de kamer staat 0. Vraag is of je zomaar het water mag afsluiten en of er daardoor geen bijzondere problemen komen salomenella etc?
Geen idee.

We zouden natuurlijk een elektrische boiler kunnen zetten, maar dat is een meerkost én we willen wel gas nog gebruiken in geval van problemen met warmtepompen of als het heel erg koud is.

Uiteraard ik ben geen vakman, maar degene die het installeerde reageert maar niet...

daalderop.png
 
  • Waarschuwing
    Klusidee
    Waarschuwing
  • Cvolieboy

    Specialist Verwarming
    • #2
    Zijn de foto formaten op de bon ? Hierop zie je als niets weet ook niets.
    Beter en grotere foto van een wat lagere kwaliteit waarop een geheel te zien is.

    Vr Gr
     

    Onderhoudtje

    • #3
    De cv leiding wordt waarschijnlijk warm doordat het stroom wordt uitgeschakeld en daardoor de 3wegklep geen stroom meer krijgt. Hierdoor kan de warmte van de boiler naar de cv leidingen. (misschien vloerverwarming met eigen pomp?)

    Daarnaast vindt de printplaat het ook niet zo fijn als het stroom elke dag op deze manier wordt uitgeschakeld en deze printplaat is niet bepaald goedkoop.

    De boiler uitschakelen kan inderdaad niet, dit heeft waarschijnlijk met legionella te maken.

    Zoals ik het lees is deze ketel niet echt geschikt voor jullie doeleinde en zou het beter zijn om een solo toestel of elektrische boiler aan te schaffen.
     
    Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
    2
    Gerelateerde onderwerpen
    Daalderop cube

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu