Cylindersloten vervangen

C.chaplin

  • #1
Hallo,

Weet iemand of het mogelijk is om een cylinderslot te vervangen van een gesloten aluminium deur? Dit is wellicht een vreemde vraag en neen, geen poging tot inbraak :?

Van het nieuwe huis dat we gekocht hebben ontbreken enkele sleutels, waaronder de sleutel van een aluminium balkondeur met een cylinderslot. Aan de binnenkant is de afdekplaat met kruiskopschroeven vastgezet, dus die is wel te verwijderen. Maar is het verder mogelijk om zo'n slot (in afgesloten toestand) van binnenuit te verwijderen zonder de deur te beschadigen?

Groeten, Charles
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
Als je de cilinder gaat uitboren, dan zul je hem kunnen verwijderen.
Je moet nl een pal kunnen verdraaien waardoor het slot bediend wordt.
 

Black Knight

  • #3
Als je de afdekplaat kan verwijderen en de cylinder dan een beetje uit de deur steekt, zou je de cylinder ook eventueel kunnen breken met een grote waterpomptang oid.
 

Droid

  • #4
Even voor de duidelijkheid....

Je hebt een slot in de deur zitten met daarin een cilinder. Beide zijn separaat te vervangen. De cilinder kun je verwijderen door aan de kopse kant van de deur de schroef los te draaien. Je hebt dan wel de sleutel nodig om hem eruit te halen.

Die heb je niet, dus zal je inderdaad uit moeten boren. Zorg voor een goede scherpe staalboor rond 8 of 10. Boor midden onder het sleutelgat een gat door en door... dan vallen de pinnetjes eruit en zou je de cilinder eruit kunnen halen. Mocht dat niet lukken, dan breekt hij wel als je er met de waterpomp tang op gaat, door het boren is hij dan voldoende zwak gemaakt.
 

C.chaplin

  • #5
Hartelijk dank voor jullie reacties. Als ik het goed begrijp, dan moet ik dus niet in het sleutelgat zelf boren, maar er direct onder.

Mvg, Charles
 

Droid

  • #6
Juist
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Boor eerst een stukje voor met een klein boortje, een paar mm is voldoende, anders loopt u grote kans dat de grote boor gaat verlopen met als resultaat beschadiging van het slot.
 

Sjaan Smit

  • #8
Hele deur eruit of gaat dat niet??
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu