CW6 combiketel: More is less?

Niels

  • #1
Kleven er nadelen aan een enigszins oversized combiketel?

Ik zal het even uitleggen: We willen een HR combi ketel met wat extra tapwater vermogen (CW6?) om op twee punten gelijktijdig water te kunnen tappen. (Hoewel we geen 'superduper welness rainshower etc etc' hoeven, is tegelijk 'gewoon' douchen en afwassen wél een prettig idee ...).

Maar omdat ons huis een inhoud van 300 kuub heeft (matig geïsoleerd) zouden wij het qua cv vermogen moeten kunnen redden met 15-18 kw. Een CW6 ketel met voorraadvat zoals de prestige levert maarliefst 26 kw.

Kan iemand hierin adviseren?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Dat is geen enkel probleem, sommige ketels kan je instellen dat ze bv max 18kw kunnen gebruiken voor de cv, of zoals de meeste ketels doen: ze moduleren tussen 100% en 10% vermogen.

Ze wekken dus het vermogen op dat ze nodig hebben.

wat betreft afwassen: close in boilertje geen optie. dan kan je ook met een CW 4 of 5 makkelijk toe.

Merk gericht advies word niet gegeven.
 

Niels

  • #3
We hebben al weinig ruimte in de keuken dus een degelijke close-in boiler is helaas geen optie. En een plint boilertje van 5 liter vind ik een beetje sneu, daar was je je aangekoekte ingebrande lasagnaschalen :lol: écht niet mee schoon...

Met CW6 dubbel water tappen, is dat echt mogelijk of is het het zoveelste marketing truukje?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Nee dat is geen marketing truckje.

Een cw3= ca 6l/min @ 60°

een CW6=ca 18l/minuut @ 60°
(getallen zijn voorbeeld en geen reele)

een normale douche gebruikt±6l/min @ 60° dus met cw6 heb je dan nog 12l/min over voor andere kranen.

Hoed er wel rekening mee dat je koudwater aanvoer dus voldoende groot is om de koudwaterhoeveelheid aan te voeren en zorg dat je ww leidingen groot genoeg zijn om die aantal liters/min te verdelen het mooiste is zelfs elke aansluiting een eigen leiding naar de ketel.
 

Niels

  • #5
Ik heb het hele huis volgelegd met hep2o. Elk koud tappunt heeft een eigen 15mm leiding die direct afkomt van de 22mm hoofdleiding. De warmwater tappunten zijn ook 15mm en komen direct van de groepenverdeler onder de combiketel.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Als je aanvoer naar de ketel ook lekker groot is voorzie ik niet veel problemen.
Tenzij je leverancier natuurlijk te weinig water kan leveren.
 

Niels

  • #7
Zowel de gas- als de watertoevoer naar de ketel zijn tot vlak onder de ketel in 22mm uitgevoerd, dus zolang PWN elke maand netjes betaald krijgt is iedereen blij en blijft het water stromen! (Maar we blijven wel op het waterverbruik letten natuurlijk. :hup:)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu