CV vullen met warm water

Joosti93

  • #1
Beste klussers,

Vandaag heb ik een kraantje geplaatst bij onze CV ketel zodat hij gemakkelijker bij te vullen is (moest eerst nogal omslachtig). Kraantje zit mooi en lekt niet, ook is het gelukt de ketel bij te vullen tot 2 bar dus helemaal trots. Na het vullen viel het me op dat de slang een beetje warm was; ik blijk per ongeluk van de warmwater leiding in plaats van de koudwater leiding te heb getapt.

Mijn concrete vraag is; kan het kwaad het zo te laten? (Kraantje heeft geen andere functie dan bijvullen) of moet het bijvullen echt met koud water gebeuren?

Alvast bedankt!
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik zou me alleen zorgen maken om de vulslang. Kan die tegen heetwater? Een tuinslang niet, zal een waterballet geven bij vullen.
Hoe kom je trouwens aan warmwater? Als er een doorstroom-combiketel is dan is het voldoende de ketel uit te schakelen als je wilt vullen.
Voordeel is weer dat dit 'kraantje' achter de inlaatcombinatie zit, anders had de kraan per sé een wasmachinekraan moeten zijn tegen vervuiling van het drinkwaternet.
 

Joosti93

  • #3
Bedankt voor het snelle antwoord! Het betreffende kraantje is een wasmachine kraan omdat het plan was deze gewoon op de koudwater leiding naar de ketel toe aan te sluiten. Nu zit hij al snel na de ketel op de warmwater leiding. Achteraf gezien misschien ook wel mazzel gehad omdat ik nu pas lees dat de CV een tijdje uit moet staan om bij te vullen vanwege temperatuurverschil. De CV stond nog aan op moment van vullen, zo kwam ik dus aan warm water.
Maar als ik het goed begrijp is er niet per se iets op tegen om dit kraantje te gebruiken (als in; de ketel kan dat wel hebben) als ik maar zorg dat de slang daar tegen kan. Ik ga er vanuit dat het water niet te heet zal zijn als ik de volgende keer de ketel eerst een tijdje uitschakel.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu