CV-sifon ontluchter of wasdroger ingang?

Stolker

  • #1


Ik heb een sifon aan m’n cv-ketel en wil een wasdroger aansluiten. Nu past het dunne afvoerslangetje van de wasdroger precies op het kleine in/uitlaatje van deze sifon maar ik vraag me af of dat de bedoeling is.

Is het ervoor gemaakt (het past zo mooi) of is het een lucht uitlaat?
 

CV__

  • #2
Luchtuitlaat op sifon absoluut niet. Wellicht inlaat. Wat zit er in dat uitsteeksel?
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #3
Je zou kunnen denken dat de opening een beluchter functie heeft.
Hierdoor zal het condens uit de ketel beter weglopen.
Ik zou deze aansluiting alleen daarvoor gebruiken als je zeker weet dat er nog steeds voldoende lucht door kan om het sifon te laten werken.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
Deze opening is inderdaad een beluchter. Deze zit op de sifon om te garanderen dat de sifon niet leeg getrokken kan worden door onderdruk in het riool.

Deze sifon is niet bedoeld als stankafsluiter, maar heeft als doel te voorkomen dat er rookgassen in het riool terechtkomen.

Als de sifon onverhoopt wordt leeg getrokken, dan zal er rookgas het riool instromen en ook uit de opening komen. Het is dus zaak dat de beluchtingsopening altijd open blijft. Je kunt er naar mijn mening dus geen wasdroger op aansluiten.

Simpelweg omdat je het risico gaat vergroten dat er rookgas naar buiten komt. Ook voldoet je installatie dan niet meer aan de eisen die de fabrikant er aan stelt.

Verderop in de afgaande leiding kun je natuurlijk wel een aansluiting maken voor je droger.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu