CV Ketel zorgt voor een depressie

digitalbase

  • #21
Laten we niet beginnen met een discussie over wat gevaarlijk is. Ik let zo goed mogelijk op en heb wel degelijk verstand van (andere) verbrandingsmotoren. Bovendien staat de ketel niet in gebruik maar test ik met korte periodes de kwaliteit van de verbranding en de kleur van gassen.

De bedoeling van deze hele operatie wat om iets meer veiligheid in te bouwen (nieuw rookkanaal, verplaatsen van ketel van onder het huis naar kot naast de woning).

De sproeikop die ik heb gebruikt is volgens de voorschriften van de ketel 60gr, 2.36l/uur.
 

digitalbase

  • #22
Dag allemaal,

Het is gelukt! Er kwam een expert langs en die vond, alleen na heel lange meting en dubbel check van alle zaken die ik gedaan had, dat de ketel langs de brander (aansluiting tussen brander en ketel) valse lucht aanzoog.

De aansluiting (ring met 4 bouten) die de brander op de ketel klemt was slecht gemonteerd. De rand was gebogen waardoor het geen volledige aansluiting maakte. Paar millimeter tot halve centimerer. Met de hamer terug recht geklopt en opnieuw gemonteerd met nieuwe afsluitring.

De ketel draait nu perfect. Ook leerde ik dat in het begin het normaal is dat er veel vuile rook uitkomt, dit is door onverbrande mazout in de kamer. Na een paar minuten verminderde dit.

Ook deed de man een calibratie/meting en stelde de ketel goed af.

Bedankt allemaal voor de hulp en tips!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu