CV Ketel ombouwing geluiddicht

Bert pit

  • #21
Eerst goed vaststellen wat de oorzaak is, dat zoveel mogelijk elimineren. Daarna kijken wat er voor restgeluid overblijft, dat daarna weer isoleren.

Mocht je kast resoneren en je hebt weinig ruimte voor isolatiemateriaal, dan zou je er aan de binnenkant loodslab tegen aan kunnen zetten. Lood is een zeer goede geluidsisolator en neemt weinig ruimte in. Let wel op, dat het niet lost kan komen. Garanties geef ik niet, maar er zijn weinig materialen die zo goed geluid isoleren als lood.
 

Kaastosti

  • #22
Victorie!

Toch maar weer alles open gemaakt en goed luisteren of de bromtoon minder werd als ik onderdelen een duwtje geef. De pomp werd een stukje stillen als ik 'm een zetje naar boven en links geef, dus die positie nu proberen te fixeren met spanband. Uiteraard niet te strak, we willen niks beschadigen, maar subtiel moet kunnen.

Afgelopen nacht was 'ie wel te horen, want ik was er natuurlijk op gespitst, maar heel subtiel. Daar kan ik wel doorheen slapen! :D

Dan ben ik ervan overtuigd dat als ik die (klank)kast een beetje bekleed met geluiddempend materiaal, ik het geluid echt tot een minimum kan beperken. Er is hoop!

Dank voor alle reacties en suggesties, jullie zijn geweldig.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #23
In de buizen zult u toch resonantie houden zolang de oorzaak niet weg genomen is, daar helpt geen isolatie tegen want de resonantie gaat via de buizen.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #24
En anders gewoon de thermostaat een graadje lager?
'vroeger' stookte je niet, en kon je lekker slapen...
Nu lig je 'lekker' warm, maar wakker van het geluid.

Ik zou gewoon het klokprogramma aanpassen.

Nu moet ik erbij zeggen dat ik het lekkerst slaap met de kachel uit en het raam op een kier, dus misschien niet helemaal onbevooroordeeld :wink:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu