CV ketel leeggelopen tijdens vullen.

John.

  • #1
Nu belde mijn vriendin mij gisteravond (in paniek) op met de mededeling dat ze had geprobeerd om de CV ketel bij te vullen, maar dit verliep helaas niet volgens plan!
Wat gebeurde er: Nadat ze de CV ketel gevuld had tot 1,8bar, heeft ze alleen de waterkraan dicht gedraaid en niet het tap/vulpunt!! Met gevolg dat al het water er uit stroomde, nadat de vulslang er af werd gedraaid!! Ketel leeg dus! Samen hebben we de ketel weer gevuld tot 1.8bar en daarna de verwaming omhoog gezet.
Alle radiatoren worden lekker warm door de hele woning!!
Moet ik ook nog ontluchten, als de radiatoren toch lekker warm worden...?

Groet, John.
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Veel lucht zal er niet via de het vulpunt ingelopen zijn. Het water is er onder druk uitgespoten en dan komt er op datzelfde moment via die weg niet gemakkelijk lucht weer terug. Je kunt bij een paar radiators even proberen of er lucht in zit maar ik verwacht het niet. Als er een automatische ontluchter bij de ketel zit zoals hieronder op het plaatje dan is het helemaal gemakkelijk. Lucht die er dan bij de ketel ingelopen is is er op die manier al lang weer uit.


ontluchter.png
 
Laatst bewerkt:

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Dat ligt er een beetje aan wat voor installatie dat de vriendin heeft.
Bij grote oude radiators en hele dikke leidingen, willen de radiators toch wel eens leeglopen.
Dus even alle radiators controleren en ontluchten, kan nooit geen kwaad.
Ook al worden ze warm, dan kan er nog een hoop lucht in zitten.
 

John.

  • #4
Bedankt voor de heldere informatie @Krunnie en @Peter!! Met mijn vraagstelling ging het mij meer om, dat ik de moderne CV ketel niet goed ken en misschien moesten er nog meer handelingen verricht worden, vandaar.

Bedankt!

Groet John.
 
  • Like
Waarderingen: Peter en Krunnie

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu