CV ketel kiezen

Doopinator

  • #1
Binnenkort betrekken wij ons eerste huis.
Er moet heel wat gebeuren maar een van de eerste dingen is het uitzoeken van een CV ketel aangezien deze op dit moment niet aanwezig is.
Ik zit zelf te twijfelen tussen de:
Intergas Kombi Kompakt HRE 28/24 CW4 (cap +-285m3)
Intergas Kombi Kompakt HRE 36/30 CW5 (cap +-330m3)

Nu is het maar een klein huisje (230m3) dit is inclusief de schuur en de vliering. Beide ketels bieden meer dan genoeg vermogen naar mijn idee. Maar ik wil graag warm kunnen douchen zonder te veel verval als iemand warm water in de keuken gebruikt.

Daarnaast heb ik nog een vraag.
Omdat er hiervoor geen CV aanwezig was, moet ik nieuwe aan/afvoer leidingen trekken naar de CV (vliering). Kan ik hiervoor flexibele leiding gebruiken of is dit alleen geschikt vanaf de CV naar de radiatoren/kranen?
 

Xr8

  • #2
Je zult je keuze in deze moeten laten afhangen van tapcomfort. Beide kunnen de woning makkelijk verwarmen. Let wel dat een ketel met een grotere capaciteit minder zuinig kan stoken. Omdat er wordt terug gemoduleerd tot een minimaal percentage. Het verval zal ook mede afhankelijk zijn van je waterdruk en aanvoerleidingen. Een cw5 toestel heeft geen gelijktijdigheids eisen van 2 punten.

De flexibele leidingen zijn in de regel te gebruiken voor cv en water. Voor gas kan ook, dit is echter wel andere buis en andere koppelingen.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu