CV installatie uitleg?

Dennisnmgn

  • #1
Hallo mensen,

Wij hebben sinds 2,5 jaar een woning gekocht.
Ik zit zelf in de wkk's dus is het cv verhaal een beetje bekend.
Ik heb een aantal vragen over onze CV installatie.
Onze installatie is vrij eenvoudig denk ik met een een ketel van intergas op zolder, 3 radiatoren op de 1ste verdieping, en alleen vloerverwarming als hoofdverwarming op de begane grond.

Nu is mijn vraag waarom mijn instelling in de ketel op 80 graden staat terwijl er volgens mij geen 80 graden door mijn vloer mag gaan??
 

Dennisnmgn

  • #2
Ook vind ik het maar een raar gezicht, 2 van die thermostaten op de muur :roll:
Kan iemand mij deze installatie uitleggen??

Dit is de ketel (intergas)



Dit zijn mijn thermostaten, de linker is voor de regelklep op de verdeelunit van de vloerverwarming



En dit is het vloerverwermingsunit

 

Tumkie

  • #3
Er gaat geen 80° naar de vloer ... uw VV-set zorgt hiervoor met de thermostaatknop .
1 thermostaat voor bediening vloer-circuit , andere thermostaat voor radiatoren .
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #4
Ik denk dat de ene thermostaat er hangt om uw ketel aan te sturen, de tweede thermostaat zal enkel alleen de vvw klep open en dicht sturen.

Dit kan je ook combineren, door een vvw klep met eindschaklaar te gebruiken.
In dat geval zal de kamerthermostaat de vvw klep open en dicht sturen en zal de ketel via de eind schakelaar in de vvw aan en uit geschakeld worden
Persoonlijk vind ik dit geen kijk............

Waarschijnlijk staat de ketel op 80 graden, omdat dit standaard is bij plaatsing. Verlaag je de temperatuur, dan zal u mogelijk een probleem kunnen krijgen met het opwarmen van de bovenverdieping. Je kan de temperatuur op 60 graden zetten, en dan uittesten wanneer het kouder wordt?!
 

Dennisnmgn

  • #5
Bedankt voor de antwoorden. :wink:

Ik heb de temperatuur van de ketel al verlaagd naar 62 graden. Ik zal geen problemen krijgen met mijn radiatoren op de 1ste verdieping aangezien deze dicht staan en blijven!!
Zou ik deze nog lager kunnen zetten dan 62? Want dit lijkt me wel enorm schelen op de stookkosten of niet :?:

Vwb de thermostaten, de linker is inderdaad voor de vv-set en de rechter voor de ketel. Ik moet dus ook altijd de ingestelde temperatuur van de vv-set hoger houden dan de kamertemperatuur anders gaat de klep niet open.

Kan iemand mij ook vertellen wat de functies eco en tapwater zijn op de ketel??
 

Xr8

  • #6
Eco functie is een stand waarbij de wisselaar minder warm wordt gehouden. Je kunt tapwater aan en uitzetten met deze ketel. Bij eco duurt het langer voordat je ww hebt.

Bij toepassing van vloerverwarming dien je bij deze ketels in de retour een keerklep te plaatsen. Dit kan in de retour van de pomp zitten. Er zijn speciale pijpjes voor te krijgen. Dit is echter wel iets wat vaak vergeten wordt. Zet je in dit geval het tapwater op comfort dan zal de ketel veelvuldig aangaan voor ww, hetgeen nadelig is voor het verbruik!

Door de temperatuur te verlagen krijg je dat de radiatoren niet de gewenste capaciteit kunnen leveren. De ketel zal in de regel terugmoduleren. Een instelling van 80 graden is niet te zeggen dat dit ook gehaald moet worden.

Thermostaten is wel wonderlijk. Wellicht gedaan om boven te kunnen verwarmen terwijl de vvw dicht staat. Blijft een vreemde regeling.

Succes.
 

Dennisnmgn

  • #7
Oke, Ik heb het tapwater uitgezet en de eco functie ook omdat we niet vaak ww pakken, de leidingen zijn ook erg kort naar de kranen dus dit vind ik niet nodig.

De radiatoren zijn boven dichtgedraaid omdat ik ze nooit aan heb, is het dan beter voor het verbruik dat ik de temperatuur naar beneden breng?

Hoe zou jij mijn installaite inregelen voor een laag gasverbruik?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu