Volledige radiatorinstallatie verwijderen.

sintveld

  • #1
Hallo ervaren loodgieters/klussers,

Ik wil graag alle radiatoren en leidingen weghalen op de begane grond en eerste verdieping + de CV ketel. De CV is een HR-ketel, die zit op de eerste verdieping. Bij de begane grond komen alle leidingen dus van boven lopen.

Van alle radiatoren op de begane grond heeft er 1 een aftapkraan en ontluchter, de anderen lijken dit niet te hebben. Ik heb de hoofdwaterkranen gas en elektra dichtgedraaid, stekker van de CV eruit gehaald en het aftapkraantje van de onderste radiator opengedraaid. Als ik het goed begrijp kun je zo het systeem leeg laten lopen en vervolgens alles demonteren. Uit dit kraantje lijkt geen water te komen. Maar als ik de ontluchter open draai spuit het water uit het ontluchtingsgaatje. Wat doe ik verkeerd? Alvast bedankt.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
Eerst bij het vul punt de boel leeg laten lopen, dit is vooral de druk die je eraf laat. Op die plek omdat je daar als het goed is een slang op kan aansluiten.

Geen idee wat je beneden verkeerd doet? Heb je een foto van dat punt?
Het zou kunnen dat die aftapkraan verstopt zit.

Als de druk eraf is, kan je overal iets losdraaien. Pak als het kan een punt waar een beetje lekkage geen probleem is. Er zal nog behoorlijk wat (smerig) water uit het systeem komen.
Ook in elkaar radiator blijf water over, als de vloeren netjes moeten blijven helpt een alles/waterstofzuiger.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu