CV bijvullen - geen vulkraan

jorh16

  • #21
Vonken_trekker schreef:
Hier zou je ook kunnen bijvullen inderdaad. Je moet ook nog even de goede koppelingen hebben voor op de slang. Neem desnoods het flexibele slangetje en de dop van de vulkaan mee naar de bouwmarkt voor de juiste maatvoering.

Slangen zijn er in vele prijzen en kwaliteiten. Let er vooral op dat de slang niet snel 'knikt' en dan geen water meer doorlaat. Het bekende tuinslangenmerk met de G heeft over het algemeen goede slangen. Probeer indien mogelijk in de winkel even uit of de slang 'uit de knoop' blijft.

Al vind ik eigenlijk dat de verhuurder dit voor je moet regelen....

Bijvullen dan wel met zijn tweeën doen of in kleine etappes omdat je de drukmeter niet zelf tegelijk in de gaten kunt houden.
Heel erg bedankt voor de hulp en informatie, dit moet gaan lukken! Laat nog wel even weten
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

jorh16

  • #22
Kluskoppel schreef:
Ik vind het ook wel bijzonder dat er geen combiketel is geplaatst. De boiler is een flinke jongen, met als gevolg ook een flink stroomverbruik vermoed ik.

De CV ketel+boiler wordt eigenlijk alleen gebruikt voor de badkamer boven en de verwarming. De keuken en badkamer beneden zitten aangesloten op een geiser. Als de boiler heel veel stroom verbruikt, is het dan wel handig deze te gebruiken? En is het noodzakelijk voor het systeem? Zo nee, hoe schakel je deze uit?
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #23
Dat ligt er dus aan of je warm water gebruikt op de badkamer boven. Als je nooit warm water gebruikt uit deze boiler dan zou je deze buiten gebruik kunnen stellen.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #24
En als ik bij zon situatie dan ook nog geyser lees gaan me alle nekharen overeind staan, omdat de cv installatie er al erg geknutselt uitziet zal het met de geyser wel niet veel beter zijn
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu