Convector wordt niet warm

BeeTeeWee

  • #1
Een groot deel van onze radiatoren/convectoren op de begane grond wordt door middel van unipipe (vanuit een 9-groeps verdeler in de kelder) van warm water voorzien.

Vandaag heb ik de radiator in de keuken opnieuw aangesloten, nu met een nieuw, origineel aansluitblok. Nadat het systeem weer was gevuld en ontlucht, wordt het overal weer warm, maar nog steeds niet in de keuken... :cry:

Ik sluit niet uit dat retour en aanvoer zijn omgekeerd, het is al een heel tijdje geleden dat ik de leidingen heb aangelegd. Maar zou omkering tot gevolg hebben dat de convector echt volkomen koud blijft?

Achter die afdopping zit nog een imbusbout, die of helemaal IN of helemaal UIT moet worden gedraaid. Beide standen leveren geen werkende verwarming op. Iemand nog een idee?
 

Fiesiekus

  • #2
Als ie verkeerd om is aangesloten, wordt wel een deel van de radiator heet. Ik verdenk toch het blok en/of lucht in systeem.
 

BeeTeeWee

  • #3
Dat dacht ik ook! Maar voor de zekerheid heb ik zojuist aanvoer en retour omgekeerd. Niks, noppes, niente, nada.

Dat aansluitblok is een blok van een goed en bekend CV-merk en bovendien splinternieuw. Ik kan me alleen nog bedenken dat er iets in de leiding zit of zo, maar dat kan ook haast niet. Bij het leggen daarvan hebben we steeds de uiteinden afgetaped gehad.

Het rare is: als ik die convector ontlucht komt er op een gegeven moment wel water uit. Het is alleen net of ie z'n water niet retourgepompt krijgt...

Nog meer mensen een idee?
 

Fiesiekus

  • #4
Dat er H2O uitkomt zegt alleen dat 1 van de 2 aansluitingen in orde is. Kan de ander nog wel dicht zitten. Maar meer ideeën heb ik er ook niet over.
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #5
Even alle radiatoren dichtzetten en alleen de probleemconvector open,

dan de cv eens flink opstoken en je "drukt" eventuele luchtbellen uit de leidingen en zou de convector warm moeten worden.
 

BeeTeeWee

  • #6
Ketelchrisje (en fiesiekus), jullie hebben zojuist een echtscheiding voorkomen! :mrgreen:

Ik had na ontluchten, ontluchten en nog eens ontluchten toch niet verwacht dat het nog aan een luchtbel lag, maar na opvolging van de instructies borrelde de convector nog weer gigantisch na en inmiddels is het bloedheet in de keuken! :lol:

Weer wat geleerd vandaag! Zeer bedankt!
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #7
Bedankt voor het terugmelden en een geweldig huwelijk nog :P
 

Chathanky

  • #8
We kunnen natuurlijk de echtscheidingsbeurs altijd nog aanraden. :mrgreen:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu