Condenserend koelen en tegelijk de vloerverwarming laten draaien

Hemu

  • #1
Hoi,

Ik ben mijn huis aan het renoveren en ik wil het huis via fancoils condenserend laten koelen. Alleen als ik de temperatuur zover laat zakken, dan moet ik de warmtepomp uitzetten. Is er een manier om te zorgen dat indien dit nodig is, een pomp warm water bij de invoer voor de vloerverwarming stopt, of een andere manier, zodat de vloerverwaming gelijktijdig kan koelen met de condenserende koeling van de fancoils. Liefst automatisch uiteraard.

Gr.
 

ADDave

  • #2
Dat kan wel, maar dan ga je al snel naar een menggroep toe voor de vloerverwarming. Dat betekend extra pomp, regelende 2-wegklep en de aansturing daarvan.
(Voor de duidelijkheid: Ik bedoel hier dus geen vloerverwarmingverdeler met pomp mee)

Normaal gebruik je zo'n opstelling voor wat grotere installaties. Misschien dat er nog oplossingen zijn speciaal gericht op woningen, maar die ken ik in ieder geval niet.
 
Laatst bewerkt:
  • Like
Waarderingen: Hemu

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #3
u zult inderdaad een mengklep moeten plaatsen zodat 'warm' retourwater bijgemengd kan worden in koelbedrijf, voor de regeling zal u meerdere temperatuursensoren en een sensor nodig zijn die de luchtvochtigheid meet zodat de mengklep aangestuurd kan worden om boven de condensatie temperatuur te blijven
 
  • Like
Waarderingen: Hemu

Hemu

  • #4
Ja zoiets bedoel ik inderdaad. Tsjah als ik toch alles bouw kan ik het beter in 1 keer goed doen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu