Condensdruppels onderzijde vloerisolatie (kruipruimte)

Guusneus

  • #21
@ ABCDE: Gebrekkige ventilatie is het zeker, roosters mogen niet open van de vrouw. Anders wordt ze zonsopgang wakker van het gezang/gekwaak/geblaat/geloei. De vloek van het buitenleven. Maar punt is dat het behang dus niet van de muren krult.

@Jack: post #7, tweede foto. Volgens mij zie ik een dichtgeslibde open stootvoeg op straatniveau, maar wie ben ik. En de kruipruimte is verder kurkdroog, ventilatie is echt het probleem niet. Kan het eerder veroorzaken.

En @lvogels: Volgens mij zie ik op de luchtfoto ook dat je schoorsteen op die westkant staat. Als dat klopt, dan is de zaak toch zo klaar als een klontje?

Gegroet allen!
 

Sebastiaan38

  • #22
Ik denk dat je simpel ergens een oude leiding hebt die lekt..
 

lvogels

  • #23
ABCDE schreef:
Verweerde stenen met slecht voegwerk kunnen inderdaad vocht transporteren. Ongebruikte schoorstenen kun je het beste afbreken. Maar meestal wordt gekozen voor oplappen omdat dat op korte termijn goedkoper is.
Afbreken is ook wel een extreem ingrijpende procedure over meerdere verdiepingen... We staan nu voor de keuze wat te doen (het rookkanaal wordt momenteel ook nog gebruikt voor het afvoeren van de badkamer/CV/centrale luchtsysteem).. het rookkanaal afdichten en de buizen (3 stuks) via de zijgevel uitvoeren; of een "dak" op het rook kanaal plaatsen zodat het open kan blijven maar er geen direct vocht naar binnen kan.

@Guusneus Klopt.. gaat om de schoorsteen aan die kant. Deze gevel ligt trouwens op het zuiden en niet op het westen.
 
Laatst bewerkt:

ABCDE

  • #24
Afbreken kan ook in etappes. Als het stuk boven het dak maar weg is, dan heb je het ergste gehad
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu