Condens tussen isolatie en miofoll

CIN

 • #1
Hallo Allemaal,

Na het plaatsen van een schuifpui willen wij nu de bovenkant van de schuifpui aan de binnenkant verder afwerken.
De situatievolgorde vanaf buitenaf is : uniprime 18mm > miofoll folie > tussen de regels 14 cm steenwol (zie foto)
we willen het nu aan de binnenkant afwerken met gipsplaten, echter ik voelde met de hand achter het isolatie tegen de miofoll folie aan en hier was het vochtig.
zowel miofoll als de isolatie. De temparatuur in de kamer is op dit moment ongeveer 15 graden.
Als ik het nu afwerk en ik plaats eerst een dichte folie, zou het condens probleem dan opgelost zijn? of is de opbouw verkeerd?

Alvast bedankt voor reactie

IMG_6230.jpg IMG_6232.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Maak nog eens een foto van afstand. Dit is mij niet duidelijk. Ben je met producten bezig die met water aangemaakt moeten worden. Ja, dan zal de luchtvochtigheid ook gestegen zijn.
   

  Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Er moet aan de binnen kant een dampdichte folie geplaatst worden, wat je nu ziet isvocht wat door de isolatie condenseert op de dampopen folie aan de buitenkant
   

  CIN

  • #4
  Hallo ,

  Hierbij nog enkele foto's van afstand zoals gevraagd, wat betreft of we bezig zijn met produkten met water dan is het antwoord nee.
  Het betreft een ruimte welke omgebouwd wordt als kamer , betonvloer ligt er al een jaar in, zijn het nu aan het afwerken. waar het vocht zit is achter isolatie boven de schuifpui, wat we nu graag willen afwerken.

  Bedankt alvast voor de reactie.

  schuifpui.PNG a6e80b5b-ada9-4d4d-8719-7e0326ba0461.JPG
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Zoals opgemerkt een dampremmende folie. Het zou zonder kunnen maar dan moet er aan de buitenzijde, of koude kant, van de isolatie en tussen de achterzijde van de buitenafwerking een ruimte zijn om te ventileren. Aan welke kant het condens is verzameld geeft een hint hoe het nu precies zit.

  schuifpui 2.jpg
   

  CIN

  • #6
  Er zit inderdaad geen ruimte tussen om te ventileren aan de buitenzijde.miofol zit er strak tegenaan. Met een dampremmende folie aan de binnenkant, kan dit gewoon dicht plastic zijn of moet dit een klimaatfolie zijn?
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #7
  Klimaat of gewoon PE geen ervaring.
  Van invloed is, grofweg wat aan vocht van Oktober tot Mei, koude periode, voorbij de dampremmer aan de warme kant stroomt en niet verder kan dan de buitenstelaag van de constructie moet van Mei tot Oktober, warme periode, weer terug kunnen stromen zodat de constructie kan drogen. Blijft er vocht in de constructie, damprem en de buitenstelaag, hangen krijg je schimmel enz, enz.
   

  CIN

  • #8
  Een ieder bedankt voor het meedenken, we gaan ermee aan de slag en brengen een dampremmende folie aan en hopen dat het hiermee opgelost wordt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu