Condens tussen dubbelglas

Bert1976

  • #1
We hadden onze gordijnen gewassen en nat weer opgehangen. De volgende dag zat er een condensvlek tussen een van de ramen (tussen het dubbelglas) Mijn conclusie was dat deze lek was en vervangen moest worden.

Nu - enkele dagen later- is de condensvlek echter verdwenen.

Wat is nu wijsheid? Want ik lees op diverse plekken dat dubbelglas dat lek is niet goed meer isoleert. Maar misschien is hij dus niet lek?
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ga er maar van uit dat je ruit echt lek is als er vocht tussen de glasplaten zit. Weet je zeker dat het vocht niet aan de buitenkant zat?
 

Bert1976

  • #3
Dank voor je reactie BertPleizier.
Ja, ik weet zeker dat het niet aan buitenkant zat.
Als hij lek is, hoe noodzakelijk is het dan om de ruit te vervangen?
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #4
Hoef je niet op korte termijn te doen, maar isolatie vermindert sterk kun je wellicht zien aan meer condens tegen de binnenkant van de ruit, condens in de ruit keert ook steeds terug waar je je aan gaat ergeren. Vervangen dus want het gaat niet vanzelf weg. Kijk of je een glasverzekering hebt want die dekt het misschien, bij appartement gaat het vaak via VVE.
 
  • Like
Waarderingen: Bert1976

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #5
Vervangen is noodzakelijk om de in je eerste post aangegeven reden.

Betreft het een houten kozijn? Dan zou ik de ruit pas vervangen als je buiten weer kan schilderen. Met het vervangen van de ruit beschadig je altijd je verfwerk en dat zou ik niet de hele winter zo willen laten. Er trekt dan vocht in je hout waardoor je in het voorjaar het hout eerst weer goed moet laten drogen voordat je kan gaan schilderen. En langdurig vochtig hout in de winter is ook niet bevorderlijk voor je houtwerk.

De mindere isolatie van de ruit in de winter zou ik dan even voor lief nemen. In principe zit er stilstaande lucht tussen de ruiten en dat isoleert ook wel wat.
 
Laatst bewerkt:

Bert1976

  • #6
Helder, veel dank Bert
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu