The headhunter
Specialist Elektra
@Hans, type dat verhaal nu nog eens maar dan overdag, er is geen touw aan vast te knopen.
Jan schreef:Als de aluminium behuizing van de aanloopcondensator op het chassis zit geschroefd haal die er dan even af, isoleer hem van metalen onderdelen, kom niet aan de machine en steek de stekker in het stopcontact. Als de aardlek er dan niet uit vliegt is de oorzaak gevonden.
Op het moment dat ie er niet meer mee verbonden is, is het geen onderdeel van de machine!Jan schreef:@ Denkerd, denkt u nou echt dat TS niet weet dat de condensator een onderdeel van de machine is.
Dat is een misverstand. Ondanks dat ik die term niet zou gebruiken, was de strekking van die boodschap gericht aan iemand die naar mijn idee beter zou moeten weten.Jan schreef:Ik vind dat u nu net doet of TS iemand is die verminderd toerekeningsvatbaar is.
Ik wel! Als je de motor loskoppelt van het net, kun gestel- of aardsluiting je alleen meten door te meggeren, precies wat The headhunter al aangaf. Dat is bij TS dus niet aan de orde.Helbers schreef:Wat ik geschreven heb is dat je de motor moet loskoppelen van het lichtnet zo dat je kunt zien of de fout in de motor zit. Was dit advies uw bezwaar? Kan me haast niet voorstellen
Ja, bij deze type elektromotoren zijn ontstoringscondensatoren niet aan de orde, hooguit dat er een condensatortje als vonkblusser over de centrifugaalschakelaar zit. Naar hun aard hebben deze motoren helemaal geen ontstoring nodig. Uw verward dit misschien met stofzuiger- en mixermotortjes, die werken met een collector die idd ontstoord moet worden. Vandaar mijn advies aan u.Helbers schreef:En dan heb ik ook het advies gegeven om naar ontstoring condensatorren te kijken Die zitten tussen het spanningoerende deel en het schasis die zijn te erkennen door dat ze aan een kant dus aan aarde liggen Was dit uw bezwaar?
Helbers schreef:Ik kan U bijna niet serieus nemen al heb ik dat nu wel gedaan en vraag me af of u wel met serieuze reaktie zult komen