Click pvc vloer tegels verschoven

rstultie

  • #1
Beste mede klussers,

In ons nieuwe huis heb ik vorige maand zelf een pvc vloer gelegd. Het betreft een zogenaamde Rigid PVC vloer met geintegreerde rubberen ondervloer. Deze ligt in de woonkamer van 8,5m lang en is doorgelegd in de keuken. Op het breedste punt ongeveerd 7m. De PVC vloer bestaat uit "betonlook" tegels van 95x41cm. De vloer heeft 2 dagen gelegen om de acclimatiseren in de ruimte die toen op 20 graden was dmv een bouwdroger.
Deze PVC vloer is komen te liggen op de oude tegelvloer waar we voorafgaand vloerverwarming hebben laten infrezen. Na het infrezen zijn de sleuven afgesmeerd. De vlakheid van de tegelvloer inclusief het afsmeren over het algemeen goed. De voegen voldoen aan de specificatie van de pvc vloer. Volgens de leverancier van de vloer was verder egaliseren niet nodig aangezien de ondervloer in staat is om hoogteverschillen van 2mm per 20cm of 6mm per 2 meter op te vangen. Eventuele lokale oneffenheden vab het afsmeren van de vloerverwarming heb ik vlak gemaakt.
De vloerverwarming heeft netjes het opstartprotocol doorlopen en kan tot max 28 graden worden opgewarmd. Hij is daar ook nooit boven geweest. In het algemeen ligt de vloer er ook strak in.

Nu valt het me op dat precies in het midden van de woonkamer naast de eettafel 5 tegels "verschoven" lijken te zijn verspreid over 2 rijen. Twee tegels uit de ene rij zijn 1mm naar links geschoven en 3 tegels uit de andere rij 1mm naar rechts. De rest van deze twee rijen en de omliggende rijen liggen allemaal strak aan. De ondervloer is hier vlak en stabiel. De leverancier kan me niet echt verder helpen en daarom hebben we even contact gezocht met de producent zelf. De vertegenwoordiger vertelde me dat dit kon door krimp in deze tijd van het jaar en dat het ook weer weg zou gaan bij warmer weer, maar volgens de product beschrijving krimpt dit product niet of nauwelijks. Ik wacht nog op een belletje van de "technische dienst" van de producent.

Nu is mijn vraag of iemand op het forum dit herkend, en natuurlijk ook of het kwaad kan doordat deze tegels op een gegeven moment uit de vloer komen? Esthetisch is het niet heel erg hinderlijk, maar ik weet natuurlijk dat het er zit :-)

Groet,
Ronald
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Dit is toch de verantwoordelijkheid van de leverancier.
Ik zou de stroken even van alle kanten uitmeten, ze verschuiven niet vanzelf.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #3
Kom meer dan eens problemen tegen met PVC vloeren die men zelf legt.
Zoiets moet je echt over laten aan de leverancier van die vloeren!! (en veel leveranciers zijn al gestopt met het leggen van dit soort vloeren: veel te kritisch!)
 

rstultie

  • #4
Beste Degooyer,
Mag ik vragen welke problemen u bent tegen gekomen en hoe deze zijn opgelost mocht u dit weten?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #5
Rigid click pvc is er in verschillende kwaliteiten en diktes. De geïntegreerde ondervloer is meestal maar 1 a 1,5 mm dik en weinig veerkrachtig. Bij teveel vering in de ondervloer zouden de clickverbindingen anders stuk gaan, aangezien het kernmateriaal van de vloer niet erg flexibel is.

De oneffenheden in de vloer die je beschrijft zijn waarschijnlijk de oorzaak van je probleem. De vloerdelen liggen onvoldoende vlak ten opzichte van elkaar waardoor de naden van de verbindingen gaan openstaan.

Ik zou alsnog egaliseren. Verder is het leggen inderdaad kritisch, je moet erg nauwkeurig werken en de delen met beleid in elkaar schuiven. Komt allemaal net wat preciezer dan met laminaat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu