Circulatiepomp defect of …?

wdekreij

  • #1
Ik heb het vermoeden dat de circulatiepomp voor de vloerverwarming defect is. Zeker weet ik dat echter niet, en dus kom ik hier terecht voor advies :)

Vanuit de CV stroomt het water naar de zoneklep, waarna het water nog altijd heet is. Vervolgen zit er een thermostaatknop (om te voorkomen dat er té heet water de vloer in gaat). Deze staat volledig open, en hierna zijn de buizen nog altijd heet. Vervolgens gaat het richting een T-stuk waar de Grundfos circulatiepomp bovenop zit. Zowel het t-stuk, de pomp, en alles wat daarna komt blijven koud. Er gaat dus geen warmte de grond in.

Onderstaande foto maakt de setup duidelijker, waarbij de rode lijn aangeeft dat er heet water stroomt, en de blauwe lijn dat het koud is.

IMG_0569.JPG


Heb de pomp al op meerdere standen gezet (zacht/middel/hard), maar dat maakt niet uit. Wel hoor ik hem “aan het werk gaan” als ik hem harder zet.

Als ik de stekker van de pomp eruit haal, dan hoor ik hem stilvallen. Vervolgens stroomt het hete water bij de T-splitsing naar beneden. Volgens mij is dat richting de “retour” (waar het water normaliter terug komt uit de vloer) - maar dat weet ik niet 100% zeker.

Iemand een idee?

Enerzijds denk ik: hij is defect anders zou er verderop warm water zijn. Anderzijds… dan zou het geen verschil moeten maken als ik de stekker eruit haal (terwijl dan de warmtestroom wel degelijk anders is).
 

Auto-Geen

  • #2
Het lijkt er meer op dat de aanvoer vanuit de CV veel te weinig is. Kijk eens of de zone klep en de thermostaatkraan helemaal open gaan.
 

wdekreij

  • #3
Hoe kan ik dat het best controleren?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Draai de thermostaatkop eraf en kijk of de pin eronder soepel ingedruk kan worden.

Feit dat bij uitgeschakelde pomp wel warmte voelbaar is betekend dat de pomp wel werkt maar de aanvoer stokt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu