Cilinderslot draait niet volledig door

Asdjau

  • #1
In een deur heb ik een cilinderslot vervangen omdat de sleutel zoek is geraakt. Het nieuw geinstalleerde slot is een gelijkend oud slot dat ik nog had liggen.

Nu kan ik de sleutel niet geheel omdraaien met het nieuw geïnstalleerde slot en ook kan ik de sleutel niet uit het cilinderslot trekken, ik krijg hem dus ook niet op neutrale stand.
Het deurslot komt wel naar buiten en de deur gaat wel op slot, maar ik kan de sleutel niet ver genoeg doordraaien zodat ik de sleutel eruit kan trekken (ook niet met een open deur).

Het cilinderslot werkt overigens wel wanneer ik hem uit de deur haal. Dan draait ie netjes rond en kan ik de sleutel er ook gewoon uittrekken.

Heb al geprobeerd om het cilinderslot er andersom in te stoppen, dit had geen effect.

Wat zou er kapot zijn en wat zou ik nog kunnen proberen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Er hapert iets in het slot, dat kan b.v. een braam zijn.
Soms helpt het om de meenemer wat schuin aan te vijlen, de meenemer is het kleine stukje metaal dat uit de cilinder steekt.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #3
Vermoedelijk is bij het verwijderen van de oude cilinder (als je daar geen sleutel bij had, gaat dat niet vanzelf) het slot beschadigd geraakt.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Slot open maken en kijken wat er gebeurd.
Vaak zit er iets (meestal een stukje gebroken veer oid.) binnenin het slot waardoor de nachtschoot net niet helemaal naar buiten komt en je de cilinder dus ook niet ver genoeg rond kunt draaien om de sleutel er uit te kunnen halen.
Meestal lukt dat nl. alleen maar als de meenemer in de 15 graden stand staat.

Soms heb je geluk en kun je na de cilinder en het het slot te hebben verwijdert even flink rammelen en valt er vanzelf iets uit, maar dan nog is altijd de vraag waar dat vandaan komt en of alle andere functies dannog wel werken.
Is het inderdaad een stuk veer dan is dat meestal de veer die de klink omhoog houdt. Die is wel te vervangen maar dan moet je wel bij een goede slotenmaker zijn die de juiste veer kan leveren anders kun je beter een nieuw slot kopen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu