Chromen cyfon op pvc

Muurman

  • #1
Ik heb een nieuw cyfon, ook met chromen buis. In de muur een 32mm ( binnen gemeten ) sok van pvc. Een rubber hiervoor is er niet te vinden, hoe krijg ik dit toch goed?

Als reactie kreeg ik:
Je zou ook MS Polymeerkit kunnen gebruiken, lijm en kit tegelijk.

en:
Tsja... je zou 't kunnen proberen met speciale vullende PVC-lijm, of met siliconenkit. Beide oppervlakken (van PVC de binnenflens, van chroom de buitenwand) over 2 - 3 cm breedte goed ontvetten en met heel fijn schuurpapier opruwen.

Wie heeft er verder ervaring mee?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Het kan allebei hoewel ik een voorkeur heb voor vullende pvc lijm, deze lijm vult alle poriën op, de kit schuift er gauw af.
Een stukje plakband over het chroom plakken dat niet beschadigd moet worden en de laatste centimeters schuren, de pvc aansluiting ook licht schuren, vullende pvc lijm of de kit er op.

Er komt geen druk te staan op de afvoer, lekkage is komt praktisch nooit voor.
 

Muurman

  • #3
Jan schreef:
Het kan allebei hoewel ik een voorkeur heb voor vullende pvc lijm,
Hoe weet ik of de pvc lijm vullend is? het dat een bepaalde naam?
 

Jacovrie

  • #4
Het is vullijm. Op zich is dit een oplossing die, bij goed aanbrengen van de vullijm en het opruwen van de chromen buis, best werkt.

Een andere oplossing zou kunnen zijn de chromen sifoon vervangen door een PVC en deze verlijmen. Een andere (omslachtige) manier is een stukje buis 32 mm in de sok verlijmen en daar een verloopsok 40/32 op verlijmen. Vervolgens in de 40 mm het rubber verloop 40/32 plaatsen met daarin de chromen buis. Nadeel van deze laatste manier is dat het omslachtig is en de aansluiting vrij hoog komt te zitten.

Bestaande buis opkappen en vervangen door 40 mm buis kan natuurlijk ook, maar dat zal niet de bedoeling zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu