Cenvax VAG 500 basic icm TOON

Rikt

  • #1
Sinds jaren heb ik tot volle tevredenheid mijn CV geregeld via de Cenvax VAG 5000 basic. Nu heb ik afgelopen week TOON van Eneco aangeschaft. De monteur van Eneco kende de Cenvax niet met als gevolg, dat hij deze volledig buiten werking heeft gezet en nu mijn CV alleen maar via TOON geregeld wordt. Dit lijkt op een ouderwetse aan/uit thermostaat en ben ik het comfort van de stooklijn etc kwijt. Kan iemand mij vertellen of ik de TOON gewoon aan kan sluiten op de Cenvax? Ik heb een en ander nagemeten en het lijkt alsof de Cenvax 36V uitgang heeft en TOON 24V ingang vraagt. Is dat op te lossen met een weerstand ertussen? Of is er op de Cenvax een andere ingang mogelijk (potentiaal vrij) zodat TOON niet rechtstreeks met de CV maar met de Cenvax communiceert?
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Cenvax is een weers afhankelijke regeling.
Deze kijkt naar de buiten temp en maakt aan de hand daarvan een cv water temp. Aan.
Dat gaat dus iet lukken.
Je hebt idd nu een aan uit regelaar waar je gezien jou voorkeuren indertijd bij de aanschaf voor een Cenvax niet voor gekozen hebt.
Naast elkaar laten werken gaat ook niet dus helaas.
Gevalletje voor marktplaats misschien?
 

Kacheltje

  • #3
Je kunt de toon en de cenvax in serie zetten. De cenvax laat je 24uur per dag werken en de toon bepaald waneer de ketel aan en uit gaat. Zodra de toon warmte vraagt regelt de cenvax de cv temperatuur nog aan de hand van de buitentemperatuur.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu