Vloerverwarming wordt niet warm - Cenvax VAG 5000

Japper

  • #1
Hallo,

Ik heb een vraag: de vloerverwarming in ons huis lijkt niet warm te worden (nu het weer kouder wordt, de vorige jaren deed hij het prima).

Heet water uit de kraan heeft de goede temperatuur. Het systeem is ontlucht, druk is goed.

De thermostaat in de woonkamer is ingesteld op 21 graden, toch kruipt de temperatuur maar heel langzaam naar de 20 graden toe. De aanvoerleiding van de vloerverwarming wordt ook maar af en toe warm, maar meestal is die ook rond de 20 graden. Het lijkt wel of de cv ketel (Intergas HREco 36) niet naar de thermostaat (Cenvax VAG 5000) luistert.

Ook is er iets vreemds, maar ik weet niet of het er mee te maken heeft: er zit een Honeywell VC4013 klep in de leiding bij de CV. Vorig jaar is deze kapot geweest (elke keer brommend geluid en een harde klik). Nadat de installateur deze vervangen had, schakelde hij volgens mij continue (elke paar seconden, maar wel heel stil). Deze klep doet nu helemaal niets. Kan dit hier mee te maken hebben?

Ik ben geen grote klusser, dus ben van plan de installateur maandag te bellen (als het niet een heel simpele oplossing heeft). Heeft iemand een idee?

Alvast bedankt,
Jasper
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
als er warmte vraag is moet de klep de cardridge induwen, doet de klep dit niet is er geen warmte toevoer naar de installatie
 

Japper

  • #3
Hoi, bedankt voor je toelichting. Ik heb het gecheckt en inderdaad werkt de klep als er warmte gevraagd wordt.
Een ding heb ik nog niet gedaan en dat is gewoon de stekker even uit de apparaten. Kijken of dat helpt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu