Cenvax vag4000, vs161

Garfield

  • #1
In ons huis zit al jaren een Cenvax-4000 thermostaat. Laatst is de ketel gerepareerd, en toen is de thermostaat natuurlijk tijdelijk van de stroom afgeweest. Nu is hij ontregeld.

Overdag doet de verwarming het, maar hij slaat vanzelf af. Ik heb het vermoeden dat hij nu op nachtstand staat, terwijl wij continu willen stoken (oud huis).

Verder klopt de tijd die de thermostaat aangeeft niet.

NIEMAND van ons heeft echter enig idee hoe we de thermostaat kunnen regelen -- wie kan ons helpen? Het is dus een Cenvax vag4000, vs161.

ALVAST HEEL VEEL DANK IN DEZE KOU!
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #2
- Graag één keer een topic over een onderwerp openen. (misschien kan een moderator de andere wegdoen)
- Even googelen :shock: op Cenvac 4000 levert meteen een hit op met de gebruiksaanwijzing
Het begint al met het instellen van de klok, niet in detail bekeken maar hopelijk zijn ook uw andere vragen met deze gebruiksaanwijzing op te lossen.
Toch leuk, dat internet.

Even bewerkt: 'k zie net dat Utreg dezelfde link ook heeft gevonden, in het andere topic. Leuk bezig zo. :lol:
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #3
Even snel uit m,n hoofd.

Links onder knopje,hiermee verstell je het pijltje onderin de display (zie pijltje) door te drukken op deze toets verander je de stand van dit pijltje

druk een paar keer op dit knopje totdat deze bij het zonnetje staat(dagstand)

met de ronde draaiknop (met zonnetje) eventueel hoger zetten.succes

Dit is een noodgreep om snel warmte te krijgen !.
 

Xr8

  • #4
Knopje P, klokje h+ m+ d+, hiermee is het programma en de klok in te stellen. Wanneer u continue wilt stoken dan is instellen van de klok niet perse nodig.

De draaiknop met het zonnetje geeft de dagstand aan, staat deze op het vlakje in de midden dan staat dat ongeveer gelijk aan 20 graden let wel dit is een indicatie. +4 en -4 is hogere of lagere temperatuur.
De nachttemperatuur indien van toepassing word bepaald door de knop met het maantje. Staat de knop met zon op 20 en de knop met maan op -4 dan is dit 20 - 4, verhoog je de zon naar bv 22 en de maan blijft 4 dan is het 22 - 4.

Op het bruine kastje zitten nog 2 instellingen, de stooklijn, hoe hoger (met de klok mee) hoe warmer het water zal worden. De delta T i instelling is er voor om in te stellen hoeveel graden de temperatuur moet zakken voordat de regelaar weer warmte zal vragen. Staat deze op 10K dan zal bij een gewenste aanvoer van 60 graden de temperatuur tot 50 moeten zakken voordat de regelaar weer warmte vraagt.

Om te zien of de regelaar in de nachtstand staat, er staat nu onder in het beeldscherm een maantje, bij dag een sterretje.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu