Cementen vloer tussen tegels

Screwdriver

  • #1
Gisteren is er bij ons een tegelvloer (in cement) gelegd in de tuin. Hierbij is er een gedeelte niet gedaan aangezien hier een tuinhuisje op komt te staan.
Oorspronkelijk was het idee om de vloer in het tuinhuisje gewoon met betontegels te vullen, maar ik denk dat het waarschijnlijk makkelijker en beter is om hier gewoon een cementen vloer te storten.

Mijn vraag daarom is:
Moet ik tussen de nu gelegde tegels en de cementen vloer iets leggen(omranding) zodat als het cement droogt de tegels niet kunnen breken door de druk? En hoe diep zou ik de vloer moeten storten? De tegels die nu zijn gelegd zijn 3cm dik en ik moet dezelfde hoogte aanhouden. De grond onder de schuur is vnl harde klei grond.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
U kunt iets tussen de beton en de tegels leggen maar het is niet nodig, het is wel heel gemakkelijk bij het storten wanneer u er een strook hardboard of mdf tussen legt, de tegels blijven dan beter schoon.

Voordat u beton stort eerst de klei uitgraven tot een diepte van zo'n 25 cm en aanvullen met geel zand, dit goed inwateren of aantrillen, vervolgens een stuk plastic folie leggen en daarop ongeveer 8 a 10 cm dik beton storten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu