Calenta 40 L geeft code E04.03

wendyendespinavanmunster@

  • #1
Mijn Remeha calenta 40L gaat om de 3 weken in storing E04.03 pomp, sensoren bypass cv circuit gecontroleerd heeft iemand nog tips
 

Onderhoudtje

  • #2
Als deze storing maar 1x in de 3 weken gebeurd is dat wel vreemd.
Wat is er anders op deze dag?

Staan alle radiatoren standaard open?
Bij vloerverwarming is er een bypass aanwezig?
 

wendyendespinavanmunster@

  • #3
De ketel is in december 2020 geplaatst en in het cv circuit zit na 2 meter de bypass voor de vloerverwarming deze heb ik verder opengezet dus op een of andere manier kan het circuit zijn warmte niet kwijt wellicht in de parameters mbt vermogen aanvoertemperatuyr vloerverwarming, pompsnelheid nog tips
 

Onderhoudtje

  • #4
Er hangt ook een ketel met veel vermogen, ik vermoed dat het cv vermogen niet is afgesteld op de installatie. Hierdoor krijg je meteen veel vermogen terwijl dit misschien niet nodig is.

Het is goed dat er in de installatie een bypass zit, alleen zit deze wel erg dicht bij de ketel. Als de bypass wordt aangesproken omdat er te weinig doorstroming is, dan is het warme water zo weer retour naar de ketel. Dan krijg je dat de ketel gaat pendelen, omdat deze zijn retourwater te warm terug krijgt.

Het verder open zetten van de bypass is ook geen goed idee, hierdoor gaat de bypass te vroeg open en gaat hij warm water meteen naar de retour brengen.

Afgezien van het probleem met E04.03 zou ik gaan kijken naar waterzijdig inregelen, vanwege de zware ketel die er hangt valt hier veel winst te behalen in comfort en besparing.
 

wendyendespinavanmunster@

  • #5
Ik heb de bypass al www terug op de oude waarde gezet ik ga het afgegeven ketelvermogen etc nakijken
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu