Bureau eiken bleken na fout met staalwol

KarelK

  • #1
Besten,
in een enthousiaste bui heb ik een mooi blank eiken bureau eerst bewerkt met afbijt en vervolgens na het schuren hier en daar met staalwol bijgewerkt.
Dat is twee keer fout, zo weet ik nu. De afbijt is redelijk zonder ernstige gevolgen (beetje donkerder, maar het valt mee), maar de staalwolrestjes hebben flinke sporen nagelaten. Door de kleine grijszwarte vlekjes is een deurtje erg grijs geworden.
Heeft iemand een goede tip om het weer licht te krijgen? Voor het deurtje is doorschuren geen echt goed idee, het is een fineerplankje (de rest is massief)
Karel
 

EGeen

  • #2
Dekkend overschilderen of toch proberen nog een klein beetje afschuren. Lichter maken met een blanke lak lukt eigenlijk niet. Een blanke lak maakt het eigenlijk nooit zoveel lichter.
 

KarelK

  • #3
Dank voor het antwoord. Schuren is een optie, maar dat kan maar fijntjes, want het fineer is op die plekken maar dun. Ik vrees dat die zwarte vlekjes door het fineer heen zijn getrokken. Blanke lak heeft inderdaad geen effect.Weet iemand misschien of zoiets weg te bleken is?
 

Meubelspuiter

  • #4
Kijk eens of HG iets heeft om het weer netjes te krijgen, die hebben heel veel. Ik zal morgen op de zaak ook nog ff kijken of ik iets kan vinden.
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #5
Het lijkt me de moeite waard om ontweringswater te proberen, als je even zoekt op die term op deze site word je alvast veel wijzer qua gebruiksaanwijzing.
 

Millew

  • #6
Zijn die staalwolrestjes niet weg te krijgen met de stofzuiger?
 

KarelK

  • #7
OK, dat ontweringswater ga ik eens proberen. Overigens, zuigen werkt niet, het gaat om een verkleuring van het hout. het schijnt vaak voor te komen met ijzer en eikenhout.
Wordt vervolgd
 

EGeen

  • #8
Ontweringswater eerst proberen op een "onzichtbaare plek" aangezien dit altijd lastig is en met eiken wel eens fout kan gaan.
 

KarelK

  • #9
Vanavond heb ik het geprobeerd, inderdaad eerst op de achterkant. het resultaat is echt boven verwachting. Ik zal niet zeggen dat alles weg is, maar wel 80 procent. Ik denk dat dat ook komt doordat het fineer is: daardoor is de verkleuring niet diep in het hout kunnen trekken. De massieve gedeeltes gingen wat trager.
Nu is de deur wel weer lichter dan de rest, dus ik vermoed dat ik alles zal moeten doen, maar het hout reageert er prima op. Alles is mooi gelijkmatig
Dank voor de tip!!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu