Eiken bureaublad - Lakken, oliën of beitsen

Heathland

  • #1
Hoi,

Ik heb een mooi eiken onbehandelde bureaublad gekocht maar ik kan niet echt duidelijk informatie vinden over wat het beste is om deze af te werken.
Op zich zat ik te denken aan lak, maar ik wil de kleur iets donkerder krijgen om het wat gelijk te trekken met de vloer. Zover ik kon vinden kan dat niet echt met lak ?

Nu zag ik dat je overlakbare oliën hebt. Maar mogelijk is beits ook een optie ?
Ik ben nog een beetje zoekende wat de beste optie is hier, mogelijk hebben jullie een suggestie.

Met vriendelijke groet
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Hoi andere hoi,

Overlakbare olie is een 2 componenten product. U kunt deze na droging idd overschilderen met een lak, maar dan wel van dezelfde producent om alle risico van miskleun uiit te sluiten. Let wel goed op de max. potlife van een 2K lak en verwerk 2K producten niet met een schuimroller, die lost namelijk op. In no time heeft u een slappe worst op de beugel zitten. U kunt hier beter een goede kwaliteit brede platte kwast voor gebruiken. Deze lak kunt u zelf met kleurpigment ( uit een tubetje verkrijgbaar bij elke bouwmarkt ) aankleuren tot de gewenste tint. Doe dit wel met enkele druppels tegelijk want kleurpasta is sterk geconcentreerd.

Betisen kan uiteraard ook in elke gewenste kleur en deze kunt u met een beschermende meubelvernis mat, zijde- of hoogglanzend afwerken ( ook weer bij voorkeur van dezelfde fabrikant ). Ook hier kunt u de beits aankleuren met enkele druppels kleurpasta / pigment. Hier geldt de beperking van een schuimroller niet, maar de meest natuurlijke uitstraling krijgt u ook hier met een kwast.

Een bureuablad wordt niet zo zwaar belast als een eetkamer-tafelblad, dus beide methoden zijn toepasbaar.
 
  • Like
Waarderingen: Heathland

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu