Schade bureaublad verhelpen

Reneovertoom

  • #1


Ik heb helaas een schade aan een bureaublad tijdens het omhoog sjouwen. Ik weet niet of dit de juiste rubriek is. Iemand een idee of dit nog netjes te maken is? Het is precies het deel waar je arm op rust.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Zo zou ik het doen:

Rondom het gat netjes afplakken met breed plakband (gewoon dat doorzichtige), dan zodanig op maat snijden dat alleen het gat open blijft. Je kunt heel breed plakband (helder verpakkingsplakband) ook gewoon eroverheen plakken en dan het gat wegsnijden.

En dan dicht plamuren met wit polyesterplamuur (staalplamuur, op googelen s.v.p.).

Oefen even op een stukje identiek materiaal waar je bewust een soortgelijk gat hebt gemaakt. Bij voorkeur in ëén keer vullen en met een scherpe beitel strak snijden wanneer het plamuur net nog niet helemaal keihard is. Duurt pakweg 15-20 min (afhankelijk van temperatuur en gebruikte materiaal) Uitkijken dat je niet te veel van de omgeving mee wegsteekt.

Het plakband dient ervoor om het vulmateriaal niet aan de omgeving te laten hechten. Je kunt beter een te groot stuk afplakken dan te weinig, want dat materiaal smet heel snel en gaat dan lastiger los.
 

Reneovertoom

  • #3
Idee is de moeite waard om te proberen, dank!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu