Buitenverlichting werkt niet meer

Sten1974

  • #1
Hallo,

Heb in de zomer in de oprit verlichting geplaatst. Telkens een set van 3 inox lampen (halogeen lampjes van 10 Watt) met een transfo per set) aan weerzijde van de oprit en gezamenlijk aangesloten en er een dimmer tussen geplaatst.

Heeft allemaal prima gewerkt tot er nu plots één set niet meer werkt (en de andere schakelt dus wel nog aan als het donker wordt).

Ik heb de defecte set volledig losgekoppeld en in mijn kelder effe via een stekker op het stroomnet aangesloten. Als ik dan de spanning meet dan meet ik overal 12 volt (dus aan de transfo, bij elke aftakking naar een lampje en ik heb zelfs elk lampje eruit genomen en dan ter hoogte van de lamp-aansluiting ook gemeten en ook daar 12V !).

In mijn ogen heb ik dus overal de gewenste spanning maar geen licht!
Ik heb wel gemerkt dat het middelste halogeenlampje stuk is maar dat kan het probleem toch niet zijn denk ik (moet er nog nieuwe gaan halen).
Kan mij iemand adviseren waar het probleem zou kunnen liggen?
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
Heb je de lampjes geprobeerd uit die andere set?
Vaak als er één lampje stuk gaat brandt de rest ook door.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Hoe heb je de spanning gemeten? met een spanningzoeker oid of met een meter?

Vaak als je een spanningzoeker gebruikt kun je best de 12V meten, maar je kunt niet zien of ook de nul of massa is aangesloten.

Dus het beste is met een meter tussen beide kontaktpunten meten heb je dan 12V dan zou het moeten werken of het lampje is stuk of als je onbelast meet heb je wel 12V maar zodra je vermogen uit de trafo trekt klapt de spanning in elkaar.

suc6

Gerrit Bakker
 

Sten1974

  • #4
Ik heb 3 nieuwe lampjes gekocht en verdorie ( :lol: ) het werkt toch wel zeker. Afin voel me een beetje dom nu, maar toch snap ik niet waarom het niet meer werkte met blijkbaar één lampje stuk.
In ieder geval bedankt voor de reacties.
 

Fiesiekus

  • #5
Soms "pakken"de pootjes van die halogeenlampjes niet lekker met de contacten in de lampvoet. Even bijbuigen en/of schuren wil dan wel helpen. (vooropgesteld dat ze niet defect zijn natuurlijk)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu