Buitenverlichting op tijdschakelaar of afstandsbediening

K&H

  • #1
In de tuin hebben wij 2 lichtpalen staan. De bediening ervan zit echter met een schakelaar in de garage. Beide lampen zitten op een aparte schakelaar (zie foto’s). Ik zie mezelf echter niet in de winter elke avond naar de garage lopen om die lampen aan te doen. Liefst zou ik ze op een tijdschakelaar zetten. Dan heb ik er geen omkijken naar. Of evt op een afstandsbediening (soort klikaanklikuit systeem). Welke opties heb ik qua tijdschakelaar, gezien hoe het nu zit in de garage?
alvast bedankt voor het meedenken.

8F56B8CC-24B8-4F49-99A7-5C814CAAF78D.jpeg 10393690-007E-4DE5-A322-712B5BD90C92.jpeg 106FBCB2-F5D5-41C2-9B50-00F0239BC97C.jpeg
 

Juul..

  • #2
Voor een daadwerkelijke tijdschakelaar heb je weinig ruimte in een schakelaar, dan zou je een los kastje ernaast moeten zetten (of op een andere locatie in de buurt). De mooiste oplossingen zijn astro klokjes, 1x instellen en nooit meer omkijken naar omdat ze de tijdstippen van zonsopgang en -ondergang kennen en met de tijd meebewegen. Een gewone tijdschakelaar verzet je een aantal keer per jaar omdat het tijdstip dat het donker wordt verschuift.

Wat je als alternatief kunt doen is bijvoorbeeld een shelly gebruiken (zijn vrij compacte 'slimme' apparaatjes) en via de app je gewenste schakeling programmeren.
 
  • Like
Waarderingen: K&H

K&H

  • #3
Dat is inderdaad wel een overweging. En iemand heeft een “sensor schakelaar“ aangeraden. Is dat een optie? Zodat de lamp automatisch aan gaat zodra het donker wordt. Ik zie alleen even niet hoe dat te regelen mbt de schakelaar in de garage. Komt die dan te vervallen?
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #4
Hoe is je wifibereik in de tuin? Ik heb er gewoon slimme lampen van die budgetwinkel in geplaatst, 2 spotjes en een buitenlamp op de schuur, werkt prima. Mijn spotjes gaan een uur na zonsondergang aan en om 02.00 uit, de schuurlamp schakelt op 60% in een uur na zonsondergang en gaat om 02.00 feller branden. Spotjes kan ik ook op kleur zetten en op alle lampen kan de helderheid en kleurtemperatuur aangepast worden. Ook bij mn voordeur hangt zo'n lamp.
 
  • Like
Waarderingen: K&H

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu