Bovenkant betonnen binnenmuur vlak maken

Jimjam

  • #1
Vorige week is er bij ons een dakkapel geplaatst. De binnenmuur die nu nog schuin afloopt wil ik graag aanhelen met cellenbetonblokken. Helaas is de bovenkant van deze binnenmuur nogal ongelijk. Deze muur van 10cm dikte bestaat uit beton. Om de profielen te plaatsen voor de cellenbetonblokken zou ik de bovenkant muur graag vlak hebben. Iemand een tip hoe ik deze schuin aflopende bovenkant vlak kan maken? Ik zat zelf te denken om het te egaliseren met roodband of is dit niet verstandig?
 

KlusRob

  • #2
Ik zou dit zelf met metselspecie (1 volumedeel metselcement en 3 delen metselzand) doen. Komt het meeste qua eigenschappen overeen met de originele betonnen muur.
Rooband is m.i. te zacht hiervoor; als je later ooit iets wilt ophangen op de overgang van cellenbeton naar originele muur heb je geen grip voor je plug als je dit met roodband doet.

Ik zit nog even 'hardop' te denken; moeten hier wel profielen worden toegepast tussen beton en cellenblokken, het lijkt mij dat stucwerk hierop niet blijft zitten of scheurvorming geeft, en dat het beter is om de blokken direct op het beton te lijmen. Maar kan een van de bouwexperts hier iets zinnigs over zeggen voor TS?.

Gr. Rob
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
De cellenbetonblokken inderdaad niet in een profiel zetten, op de betonnen muur.

Deze kun je het beste rechtstreeks op de bestaande muur lijmen, met de daarvoor bestemde lijm.
Dan hoeft ook die bestaande muur niet helemaal vlak te zijn.

Want alles wat je er als extra op gaat brengen, is weer een laag die los kan komen, en straks scheuren kunnen veroorzaken.
 

Jimjam

  • #4
Bedankt voor jullie antwoord. Moet ik de betonnen tussenwand nog behandelen voor goede hechting? of zal de cellenbetonblok-lijm goed hierop hechten?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Even goed stofvrij maken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu