Waterdichte afwerking bovenkant muur

Marius1

  • #1
De eensteens buitenmuur van mijn bijkeuken, gemaakt van harde bakstenen, loopt ononderbroken naar boven door als balkonmuur. De bovenkant is afgewerkt als rollaag. Nu zijn de voegen van deze rollaag behoorlijk geerodeerd en vertonen de stenen barsten aan de bovenkant.

Om waterdoorslag te voorkomen heb ik de muur al een paar keer met siliconen geimpregneerd echter zonder voldoende resultaat. De kopse kanten van de balkonplanken en balken die tegen de muur aankomen zijn vochtig.

Ik heb inmiddels begrepen dat die slechte rollaag een hele grote boosdoener is en onmogelijk goed valt te impregneren, dus luidt mijn vraag: op wat voor manier kan ik hem afdekken ,zodat niet alleen het vochtprobleem is opgelost maar ook het aanzicht esthetisch verantwoord blijft.
 

Mark en 3 meiden

  • #2
Ik zou er in ieder geval voor zorgen dat het hout een cm vrij is van de muur
als oplossing van de rollaag kun je kiezen voor vervangen van de rollaag of uithakken en opnieuw voegen
en impregneren
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Ik zou een afdekkap van zink (laten) zetten. Ziet er esthetisch ook nog fatsoenlijk uit.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Naast zink zijn er meer materialen die gebruikt kunnen worden zoals (hard)hout, of (natuur)steen. Tis maar net wat je zelf mooi vind.

Bij m'n vijver heb ik als afdekking op het metselwerk betonnen antraciet stoepranden gebruikt. lekker goedkoop en ziet er goed uit (vind ik):


grtz
Henk
 

Fiesiekus

  • #5
Wilden ze puin niet aannemen bij de vuilstort, Henk?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu