Bosch WFK2891NL 1 minuut probleem

Aholle

  • #1
Wij hebben een Bosch wasmachine WFK2891NL. Na het vervangen van de afvoerpomp blijkt dat het programma niet goed werkt. Na start loopt de timer terug naar 1 minuut maar de machine blijft op wassen staan.
Handmatig werkt het spoelen en centrifugeren normaal. Dit onderwerp is al een aantal keren ter sprake geweest maar ik heb nog geen oplossing kunnen vinden.
Afvoerpomp is nieuw, koolborstels gecontroleerd, motor draait normaal,alle handfuncties werken.
Heeft iemand een idee? Is er een reset methode?
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #2
Zet de machine eens op kookwassen en voel na 20 minuten eens aan de raam of deze warm is?
 

Aholle

  • #3
Dank voor de reactie. Het water wordt niet warm. De motor loopt als een zonnetje, ik ga nogmaals kijken of er geen stekker van een sensor los is.
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #4
Zoek bij het verwarmingselement eens of er geen stekker is doorgebrant of hij kan ook defect zijn
 

Aholle

  • #5
Dank voor de reactie. U heeft het bij het rechte eind. ik heb inmiddels een doorgebrande aansluitstekker gevonden aan het verwarmingselement. Na dit gerepareerd te hebben leek het verholpen, het programma stapt nu wel door maar er komen steeds weer nieuwe storingen bij. Hoewel ik 220V gemeten heb op het element blijft het water koud, gaat de machine onregelmatig centrifugeren wanneer het niet hoort, lekt een beetje water bij de vuldeur.
Mijn vrouw heeft er geen vertrouwen meer in. Toch maar besloten een nieuwe te kopen. Na 12 jaar mogen we niet klagen. Jammer van de nieuwe waterpomp. Dank voor de support,
gr A.Hollemans
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu