Bosch wasmachine (was/droger) WVF 2402 koudwater

A

Anonymous

Gast
  • #1
Hallo,

Ik heb een Bosch Wasmachine / Droger combinatie gekregen, alleen nu blijft het water tijdens het wassen koud. Dit is overigens sinds kort. Ik vermoed dat de zekering er uit ligt, maar ik kan de zekering niet vinden. (Ik kan althans geen reguliere zekering vinden a la glazen buisje). Overigens wordt het was programma normaal doorlopen en draait de trommel wel normaal.
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Jeroen, als je met een meetinstrument om kunt gaan, meet dan om te beginnen het verwarmingselement even ohms (stekker erui!). Is die goed (hele lage weerstand) dan zou er een thermostaat defect kunnen zijn. Meld je dan opnieuw, dan kunnen de monteurs wellicht nog een gericht advies geven!
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Ik heb wel een meetinstrument, maar die heb ik momenteel uitgeleend en de persoon aan wie ik hem uitgeleend heb is momenteel niet thuis. Als ik aan de thermostaat draai en ik draai hem onder de 30 graden, dan hoor ik hem wel klikken. Weet overigens niet of dit iets betekent.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Foutje, het is niet de WVF 2401 maar de WVF 2402
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Nou, ik snap er niet zo veel meer van, maar als ik een was doe op 90 graden werkt het wel, en het drogen van de was gaat ook goed. Een 60 of 40 graden was levert echter toch weer koude kleren op. Morgen ga ik mijn metertje ophalen, ik zal kijken of ik het verwarmingselement kan vinden.
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Nou Jeroen, als hij het op 90 gr wel doet dan kan er m.i. niets aan dat elemant mankeren. Maar omdat ik niet weet of jouw model een electronisch gestuurde thermostaat (met voeler ergens) of de temperaturen met vaste thermostaatjes meet, kan ik verder niets doen. Ik ben nl niet zoals Witgoedmonteur een vakman op dat gebied.

Wellicht kan die je nog een hint geven!
 
A

Anonymous

Gast
  • #7
Wat me naderhand opviel is dat de droger wel verwarmde, maar ik had het idee dat de gedroogde was wel minder warm was dan anders. Misschien toch de thermostaat die niet goed werkt, na een 90 graden was hoorde ik overigens de klik al idd (wat ik verwachtte overigens) boven de 40 graden, waarschijnlijk omdat de trommel nog behoorlijk warm was.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu