Bosch WAA28161FN/13 blijft maar wassen

Tob Nooit

  • #1
LS,

ik ga later naar vrienden toe met een wasmachine "die maar blijft wassen."

Ik heb het volgende gevraagd:

-de machine wast en centrifugeert
-het water wordt warm
-hij neemt ook water
-hij pompt goed af.

Volgens mij zijn er dan veel randvoorwaarden dat de machine het goed zou moeten doen. Ik kan me indenken dat de pomp deels is geblokkeerd, maar of dan het niet snel kunnen afpompen deze klacht veroorzaakt...dat weet ik dus niet, het lijkt me vreemd, maar ik controleer het zeker. Er zijn trouwens wel klachten op jullie forum over deze machine waar sokken die tussen trommel en kuip kwamen.

Ik kan me een defecte timer module indenken, ware het niet dat ik de kwaliteit ervan bij Bosch behoorlijk hoog inschat. Dan wordt het wel een erg dure grap denk ik, een nieuwe module.

Iemand anders nog een goed idee?
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #2
Gaat hij niet door met verwarmen dus als je hem op 40 graden zet loopt de temperatuur dan niet op tot koken anders vermoed ik een defecte ntc op het vw element
 

Tob Nooit

  • #3
Een zeer goede tip Geldrop. Hier was ik niet op gekomen.

Ik denk even met je mee: NTC stuk> wasmachine denkt dat het water koud is> verwarmt het water en wacht middels de NTC op het bereiken van de temperatuur>dit gebeurd nooit>oneindig wassen?

Weet iemand de waarde van de NTC bij kamertemperatuur?
 

Tob Nooit

  • #4
Ik heb door te zoeken een Duitse onderedelen site gevonden die een temperatuur-weerstandstabel erbij had gezet. Ik weet niet of ik de link kan plaatsen maar echt moeilijk is het nou ook weer niet.
 

Ronald41

  • #5
Het is toch simpeler te voelen hoe warm het ruitje van het deurtje wordt?
Als het goed heet wordt terwijl de machine bv maar op 30 graden staat weet je meer.
 

Tob Nooit

  • #6
En...dus...moet ik weten of het de NTC is of de module. Ik ga kijken of de NTC de juiste weerstandswaardes bij de betreffende temperatuur heeft. Eerst kijk ik of het water te heeft wordt, en daarna meet ik de weerstands van de NTC, om te beginnen bij 20 graden Celsius.
 

Tob Nooit

  • #7
Even mijn belevenissen: ik kwam bij het apparaat, en hij stond enigszins achterover. Ik heb de zeef/filter gecheckt, hem waterpas gezet, en een snel programma laten afwerken zonder lading. Ging perfect. Daarna een was er in, en later teruggebeld hoe het ging, de wasmachine bleek het perfect te hebben gedaan. Mijn analyse is, dat de machine een paar keer in onbalans heeft gedraaid, ik hoorde van wasjes met alleen 1 jas er in. Dat is niet te balanceren uiteraard. We wachten het nog even af hoe het verder gaat.

De machine werd overigens niet kokend heet, maar wel normaal warm op 60 graden. De temperatuur lijkt dus geen rol te spelen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu