Bosch vaatwasser, vervangen pomp

Claim

  • #1
Hallo,

Ik heb een Bosch vaatwasser. Afgelopen week maakte de vaatwasser tijdens 1 van de wasbeurten een raar geluid. Net alsof er iets viel in de vaatwasser. Verder geen aandacht aangeschonken totdat er uitgeruimd moest worden. Het water was niet weggepompt.

Al het water weggehaald. In de pompbehuizing onder het filter gekeken en zag wat het euvel was. Er zat glas klem tussen het tandwieltje in de pomp. Dit weggehaald en vervolgens weer een testje gedaan.

Helaas pompte het water weer niet weg. Nu vermoed ik dat de pomp stuk is (gezien het rare geluid) en wil deze uit het apparaat halen om te controleren of dit ook zo is.

Nu heb ik dit forum afgestruind en ben al ver gekomen met het bereiken van de pomp. Deur gedemonteerd en voorplaat verwijderd. Alleen nu de pomp.... Welke is dat en hoe haal ik deze weg.

Alvast bedankt voor de hulp.
 

Janavg

  • #2
Heb je het witte kapje weer over het pompschoepje gezet. Als dit niet het geval is pompt de machine ook niet af.


jan
 

Claim

  • #3
Is dat echt zo? Ik zie alleen maar een schroefje en niet een sensor die controlleerd of het kapje er op zit. Ik heb het dus geprobeerd zonder kapje... hoe kan ik anders controleren of de pomp überhaupt draait?

'T is zelfs zo erg dat het vrouwtje een andere vaatwasser wil.

Ohja... het is gelukt om de pomp te verwijderen Op het tandwiel en deel van de behuizing zie je dat het glas zijn werk heeft gedaan.
Kan de pomp stuk geslagen zijn op dit glas?

En hoe controleer ik dat?

Met andere woorden hoe kan ik zien of de pomp stuk is?
 

Janavg

  • #4
Met andere woorden hoe kan ik zien of de pomp stuk is?
Zonder kapje draait de pomp wel maar wordt het water niet afgepompt omdat het schoepje maar wat in het water ronddraaid en geen druk op kan bouwen.

Al is het schoepje beschadigd hij moet zijn werk wel kunnen doen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu