Bosch vaatwasser SGS87M02EU/36 - toevoerslang vervangen?

Lisette30

  • #1
Kortgeleden heb ik een Bosch vaatwasser (SGS87M02EU/36, FD 9105) via marktplaats gekocht waarvan een onderdeel blijkt te missen aan de toevoerslang. Het gaat om een schroefring met binnendraad, om de slang (die een elektrische waterstop heeft) aan te sluiten op de wasmachinekraan. De schroefring met buitendraad zit wel nog op de slang. (Zie foto's voor een idee hoe het er nu uitziet en een voorbeeld van hoe het er zou moeten uitzien.)


Het blijkt heel lastig te zijn om dit onderdeel los te krijgen. Ik wacht wel nog op een reactie van
Bosch of zij het onderdeel nog kunnen leveren, maar ik heb weinig hoop. Dus ik overweeg nu om de hele slang te gaan vervangen. En daarom wat vragen om te beslissen wat de beste aanpak is:

- Zou er nog een alternatieve oplossing zijn zonder de hele slang te moeten vervangen?
- Kan ik voor het vervangen een normale toevoerslang gebruiken zonder elektrische waterstop en een losse waterstop kopen?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Om met het laatste te beginnen: je kunt geen gewone slang + losse waterstop gebruiken. Reden: dit apparaat aan de toevoerslang is het enige toevoerventiel. Zou je je plannetje toch doorvoeren, dan zou het water continue de machine in blijven stromen, hetgeen niet de bedoeling zal zijn.

Onderdelentekeningen voor deze machine kun je bekijken bij Bosch: Explosietekeningen voor SGS87M02EU/36.
Ga met de pijlen naast de tekening naar de 5e badzijde )onderdelen beginnen met 5..). Daar zie je onderdeel nr 0511: de gehele slang met aquastop en 0510: een vervangende aquastop (BSH nummer 00263789). Die laatste is op zich al duur genoeg...

Google beslist ook even met 00263789 want ik zag leveranciers die het goedkoper bieden dan Bosch zelf. Is niet onbegrijpelijk, want het is een tamelijk universeel onderdeel.

Met de montage ervan heb ikzelf geen enkele ervaring, maar het lijkt me niet supermoeilijk. :wink:

Met één van de goedkope leveranciers in de zoekresultaten heb ik zelf goede (bestel) ervaringen. Wil je meer weten dan kan ik je dat via een PB zeggen.
 

Lisette30

  • #3
Bedankt voor je snelle reactie, Kees.

Zo'n nieuwe slang is inderdaad behoorlijk prijzig. Meer dan wat ik voor de vaatwasser zelf betaald heb. Dus we hebben de slang losgekoppeld en zijn er eerst mee naar 2dehands witgoedwinkels gegaan. Er zit nu voor 15 euro een iets ander model op, wat volgens de verkoper gewoon kon, en hij werkt prima!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Prima toch? :prima:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu