Vervangen pomp vaatwasser Bosch smv5503/03

Pamastre

  • #1
Ik heb sinds 2 maanden een probleem met mijn vaatwasser Bosch smv5503/03.
Er staat steeds water in de lekbak, waardoor de machine steeds in zijn beveiliging schiet, en daardoor in het programma blijft hangen.
Vanmorgen nogmaals een de boel drooggemaakt, en weer laten draaien.

Na een aantal minuten zag ik druppels bij de pomp komen (degene met het rode gedeelte). Ik heb vandaag een nieuwe pomp besteld en krijg deze vrijdag thuis gestuurd. (art.09 6355).

Heeft iemand ervaring met het uitwisselen van deze pomp, of tips!

Ik hoor het graag, zodat ik vrijdagavond in ieder geval niet voor verassingen kom te staan.

Grt
 

Janavg

  • #2
Stekker verwijderen. deur verwijderen plintverwijderen. met dopje 13 boutje uit pompje verwijderen. bedrading losnemen. pomp er voorzichting uittrekken. inbouwen volgens omgekeerde volgorde.


jan
 

Chip-pie

  • #3
Let op bij het vervangen van de pomp, dat je het bochtje (knik stukje wit van kleur) laat zitten, deze zit met een klem vast op de geribbelde slang, alleen de 2 Torx-20 schroeven los halen.

Nieuwe bochtje (deze zit in de doos) hoef je dus niet te gebruiken. Heb je deze toch al los gehaald, dan is ie moeilijk weer vast te zetten, slang springt meestal weg naar achteren toe.
 

Pamastre

  • #4
Dank je wel voor de reacties! :D

Ik heb het pompje binnen, en ga morgen aan de slag.

Grt Patrick
 

Pamastre

  • #5
Zaterdag de boel open gemaakt en het nieuwe pompje geplaats.
Eerst leek alles goed te werken, maar later zag ik toch weer druppels onderaan de pomp hangen. Toch maar eens goed verder gekeken, en de lekkage blijt ergens anders vandaan te komen.
De isolatie die onder aan de bak zit geplaats is wat los gelaten, en het lijkt dat de lekkage aan de rechterzijkant vandaan komt. Zit daar de warmtewisselaar ?? Volgens de tekeningen op de site van Bosch lijkt sat er wel op.

Kan iemand mij nog een tip geven wa het zou kunnen zijn, of is hij echt overleden?

Groeten Patrick
 

Chip-pie

  • #6
Of er zit een klein gaatje in je onderbak (misschien zout gemorst) of hij lekt bij je bovenste sproeiarm, als je deze demonteert aan de binnenzijde, blijft er een moer(deze zit aan de rechter binnenkant) over, deze moer kan je los draaien, waarschijnlijk is deze moer gescheurd.

Kijk evt. eerst heel geduldig waar het water nou echt vandaan komt, met andere woorden, volg de druppel.
 

Wittenico

  • #7
Je zou een lange looplamp in de onderbak kunne leggen en dan met je hoofd in de vaatwasser gaan met de deur zovermogelijk dicht. Misschien dat je dan rond de zoutpot een gaatje ziet waar licht door heen komt.

Doordat veel mensen niet direct wassen nadat men zout heeft bijgevuld willen er nog wel eens gaatjes in de kuip vallen. Daardoor gaat deze lekken.
 

Chip-pie

  • #8
En?? Nog wat gevonden??
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
@ Chip-pie; haast ?
 

Chip-pie

  • #10
JA :mrgreen:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu