Bosch vaatwasser SHV 5603 EU/21 problemen op het eind

Rowenna

  • #1
Onze vaatwasser geeft problemen op het eind als het water moet worden weggespoeld dit blijft dan allemaal in de vaatwasser staan.
De afvoerpomp gecontroleerd deze was goed en pompt het water ook keurig weg in het programma dit door de afvoerslang in een emmer te doen.
Alleen op het eind als al het water weg moet worden gepompt begint hij even te pompen (2-3 sec) en stopt dan.
Ik heb alle slangen en het labyrint helemaal schoongemaakt maar geen resultaat,ik denk zelf dat de pomp op de een of andere manier elektrisch wordt uitgeschakeld. De pomp moet eigenlijk wel goed zijn want tussen door als er ook water wordt weggespoeld komt er een krachtige straal water uit de afvoerslang.
Wie kan mij hier mee verder helpen ?????
 

Wmpi

  • #2
Beste Rowenna,
Is je afvoer zelf niet verstopt zodat het water niet(vlug) genoeg wegkan. Kan mij voorstellen dat er dan geen water meer weggepompt kan worden en dus in de machine achterblijft.
Ik heb ook een vraag aan jou. Ik heb dan wel een ander type Bosch vaatwasser. Maar ik lees dat jij het labyrint en de afvoerslang hebt schoongemaakt. Hoe heb jij dit gedaan? Ik weet hoe ik bij het labyrint kom , maar dan "durf" ik niet meer verder. Ik heb hierover reeds een vraag gesteld(zie 21 november onder de naam wmpi) , maar nog geen reactie op ontvangen.
Misschien dat jij mij dit kan uitleggen.
Alvast bedabkt voor je evt. reactie.

gr, Wim
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Hoe is de vaatwasser op de afvoer aangesloten ?
 

Rowenna

  • #4
De vaatwasser is op dit moment uitgebouwd we hebben het plaat werk rondom gedemonteerd en de afvoerslang ligt los in een emmer ons lijkt dan niet dat het aan de afvoer kan liggen.

Wmpi, je kunt het labyrint zo van de aansluitingen onderaan afhalen de water aanvoerslang met klemmetje verwijderen en je pakt zo het labyrint van z,n plaats.
We hebben het op z,n kop gezet en vol laten lopen met warm water en soda en dit een aantal uren laten inweken.
 

Wmpi

  • #5
Beste Rowenna,

Bedankt voor je antwoord, echter ik heb nog 1 vraag hierover. Het labyrint zit vol water , hoe heb je dit dan afgevoerd. Het labyrint zit toch alléén met de 2 klemmen vast, of niet.

gr, wmpi
 

Rowenna

  • #6
Hallo Wmpi

We hebben de machine eerst aangezet zodat het water in de machine zat en daarna de vaatwasser uit gezet (stekker eruit) nu kon je het labyrint verwijderen zonder al te veel met water te knoeien .
 

Rowenna

  • #7
Jan ,we hebben de afvoerslang in een emmer liggen lijkt mij dan toch geen probleem met de afvoer???
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Vaak is de afvoer pomp een probleem doordat hij vastloopt, als er een goede straal water uit komt zal de pomp goed zijn.
U moet de slang wel op dezelfde hoogte in een emmer hangen als de hoogte van de afvoerpijp.
 

Rowenna

  • #9
Jan, we hebben de afvoerslang op dezelfde hoogte als de normale afvoer gehangen in de emmer, tussendoor in z,n program pompt hij keurig z,n water weg.
Alleen op het eind met het laatste water begint het pompje kortstondig te pompen en stopt dan schakeld electrisch uit.
We denken dat het aan de module ligt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #10
Ik zou het verder ook niet weten, misschien dat Vaatwasser een oplossing heeft.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu