Bosch SHV5603eu/19 vaatwasser pompt geen water in de machine

RobtE

  • #1
Hallo, we hebben een inbouw vaatwasser van Bosch SHV5603eu/19. Tis misschien een oud beestje maar wil hem toch weer aan de praat krijgen.
Probleem is dat de machine geen water in het spoelgedeelte pompt. Ik heb het labyrint al schoongemaakt waar vervuiling in het ventiel linksboven zat. Ik heb het vlottersysteem ook al schoongemaakt


en ik heb de slang die daar vandaan gaat naar de onderkant van het spoelgedeelte schoongemaakt.
Het water stroomt gewoon goed de machine in, vult het labyrint en op een gegeven moment begint het systeem te haperen. Je ziet het water wel door de vlotter gaan maar het lijkt of dat niet lukt en na een aantal pogingen stopt de machine met inpompen.

Wie heeft er een idee wat het probleem is?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Inpompen?
Heb je de geribbelde slang van niveauregelaar naar kuip al losgemaakt?
 

RobtE

  • #3
Hallo,

alvast dank voor het reageren! Bedoel je met de geribbelde slang de slang die vanaf het onderdeel waarvan ik een foto bijvoegde naar de onderkant van de kuip (?)gaat. Die heb ik losgemaakt en gereinigd. Heb ondertussen ook al gekeken naar het schoepenrad onderin de kuip, die is schoon en loopt redelijk soepel.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Kijk eens of de hoofdpomp niet vast staat , rechter zijwand verwijderen en dan kan je aan de achterkant van de motor de as draaien door het metalen schoepenradje te bewegen.
 

RobtE

  • #5
Heb de rechterkant open gemaakt en kom daar onderaan een metalen schoepenrad tegen dat niet gedraaid kan worden. Overigens valt me ook op dat er daar veel water staat. Ga dat eerst weg halen.
 

RobtE

  • #7
Hallo s oldeerbout,

heb het water weg gehaald en heb met een schroevendraaier het metalen schoepenrad weer draaiend gekregen, waarna het met de vingers weer soepel draaiend was te maken.

Wasprogramma gestart en wat denk je? Hij spoelt weer helemaal goed! Hopelijk blijft hij dat ook doen. Zo niet dan hoor je dat uiteraard.

Hartelijk dank voor je meedenken en uiterst nuttige tips, ben er erg blij mee!

Rob
 

RobtE

  • #8
OK, had je laatste berichtje niet gelezen, mogelijk moet ik in de komende dagen dus toch nog weer een keer het één en ander uit elkaar schroeven. :(
Hoop het uiteraard niet maar we wachten het af.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu