Vaatwasser werkt niet na kapot filter (Bosch SHV55M23EU/70)

Peter K.

  • #1
Gisterochtend bleek mijn vaatwasser het niet te doen; toen ik hem 's ochtends wilde uitruimen was hij uitgeschakeld en er stond nog wat water onderin. De groepschakelaar in de meterkast stond uit.
Nadat ik die weer aan had gezet deed de vaatwasser nog steeds niets: als ik hem aanzet blijft het display zwart en gebeurt er niets. De groepschakelaar gaat niet weer uit. Soms als ik de machina aanzet hoor ik heel even een kort geluid, alsof er iets wil beginnen te draaien, maar dat stopt meteen weer.

Het filter bleek kapot te zijn. De kunststof rand van het buitenste, fijne filter was geknapt, waardoor het hele filter uit elkaar was gesprongen. Ik vermoed dat er daardoor vuil in het systeem is gekomen, waardoor de machine is gestopt.

Vanochtend heb ik de machine uitgebouwd om de zaak te inspecteren. Ik heb water onderin bij het filter gegoten. Als ik vervolgens de machine inschakel en aan de linkerkant het rode kunststof staafje omhoog beweeg begint de afvoerpomp te draaien en wordt het water vlot weggepompt. Het display blijft dan trouwens nog steeds zwart. Het labyrint ziet er schoon uit. Ik neem aan dat het probleem dus niet in het afvoersysteem zit.

Heeft iemand een vermoeden waar ik de storing moet zoeken? Kan de circulatiepomp misschien kapot gaan als er vuil in het systeem komt? Of is er iets defect in de electronica, aangezien de groepsschakelaar uit stond en het display nu zwart blijft?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Beter een nieuwe kopen...
 

Peter K.

  • #3
Is het zo hopeloos?
Is dit niet meer te repareren of is de machine de kosten niet meer waard?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Module in de deur heeft een opdonder gehad door sluiting vanwege een defect elders in de machine.
 

Peter K.

  • #5
Dat klinkt inderdaad niet goed...
Bedankt voor je reaktie. Dan maar op zoek naar een nieuwe.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu