Vaatwasser Bosch SHV46A23/45 pomt/wast niet.

RichardH

  • #1
Beste deskundigen,
Mijn vaatwasser neemt water in en stopt vervolgens.
De kloktijd loopt gewoon door, maar er wordt niet gewassen. Heb eerst de afvoerslang ontstopt omdat de machine niet wilde afpompen. Afpompen gaat nu weer. (Na een reset). Heb de machine onder open gemaakt. Ik heb twee foto's bijgevoegd waarop witte vlokken te zien zijn, wat kan duiden op lekkage. Wat verder opvalt is dat de pomp erg heet wordt terwijl er niet gewassen wordt.

De machine had eerder problemen met laatste minuut, die niet werd afgemaakt. Ik lees het e.e.a. over niveaukamer, maar kan er geen beeld van krijgen. Kan iemand mij verder helpen?

RichardH
 

RichardH

  • #2
Heb even verder gekeken op het forum. Ook zijkant losgemaakt. Labyrinth los en inname reservoir en slang losgehaald en schoongemaakt.
.
Probleem blijft hetzelfde. Machine neemt water in en daarbij blijft het dan. Programmatijd loopt gewoon door (nu het programma nog)
Zit er een pomp voor de circulatie in? Afpompen doet hij wel namelijk.
 

Henny

  • #3
De foto is erg onduidelijk. (waar is de 2e foto?)

Vermoedelijk schakelt de circulatiepomp niet in.

Verwijder het rechterzijpaneel eens.
Hier vind je de circulatiepomp aan de voorzijde, onder de kuip.
 

RichardH

  • #4
Heb de rechter zijkant opengemaakt. Er zitten witte vlokken op en in de motor van de circulatiepomp. (zie foto's) Volgens mij een typisch geval van overleden. Ben alleen benieuw hoe die vlokken (water) daar terecht zijn gekomen.


 

REGT

  • #5
Dat is een intikkertje....
Waspomp is door lekkage vastgeroest. Alleen met een compleet nieuwe motor en asafdichting kun je weer afwassen. Vrij prijzige klus.
 

RichardH

  • #6
Had al zware vermoedens. Bedankt voor de info
 

REGT

  • #7
Ongeveer 170 euro aan onderdelen excl btw en arbeid
 

RichardH

  • #8
Pomp en dichtset besteld via Bosch. Onderdelen bestellen op type, waarbij volledig overzicht van opbouw van de machine en componenten wordt gegeven. Mijn vaat wordt weer gewassen! Bedankt voor de gedeelde informatie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu